Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Brokkolis frittata

Hozzávalók

4
személyre
+
1 fej brokkoli
6 db tojás
20 g parmezán
só, bors
szerecsendió
20 g olvasztott vaj
1 db kisebb piros chili
2 ek olívaolaj
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

1 csokor friss bazsalikom
reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Brokkolis frittata

Én soha nem értettem, hogy a frittatahoz miért kell tejjel “felhígítani” a tojásokat. Így az én verziómban nincs tej, helyette olvasztott vaj és jó sok brokkoli. Ha pedig reggelire csináljátok, tök megnyugtató, hogy rengeteg zöldséggel indítjátok a napot, ugyanis eléggé dominál a brokkoli ebben a receptben. :D Ja és teljesen gluténmentes! :P
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4
személyre
+
1 fej brokkoli
6 db tojás
20 g parmezán
só, bors
szerecsendió
20 g olvasztott vaj
1 db kisebb piros chili
2 ek olívaolaj
1 fej kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

A tálaláshoz

1 csokor friss bazsalikom
reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

A brokkolit rózsáira szedjük, a szárát is kisebb darabokra vágjuk (úgy, hogy előtte levágjuk a fás részt) és lobogó, sós vízbe dobjuk kb. 3 percre. Ezután leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel és késsel apróra vágjuk.

A tojásokat egy nagy tálba törjük, összekeverjük a reszelt parmezánnal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk bele, és hozzáadjuk az olvasztott vajat is.

Egy sütőben is használható serpenyőben, az olívaolajon elkezdjük pirítani a felszeletelt chilit. A felét kiszedjuk, a maradékra pedig rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát. Ha üvegesre párolódott, rádobjuk a brokkolit. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá és ha az egész egy picit lepirult, ráöntjük a tojásos keveréket. 2-3 percig lassú tűzön kevergetés nélkül sütjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje össze nem áll. Ha már megszilárdult, kivesszük, megszórjuk a félretett chilivel, apróra vágott bazsalikommal és reszelt parmezánnal. Szeletekre vágva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások