Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 750 g burgonya (tisztított mennyiség)
- só
- 60 g füstölt szalonna
- 180 g csiperkegomba
- 60 g finomliszt
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
A tálaláshoz
- 0.25 csokor petrezselyemzöld
- 200 g tejföl
Hagymás-szalonnás-gombás röszti
Együtt enni jó! támogatója a
Együtt enni jó! támogatója a
Hozzávalók
- 750 g burgonya (tisztított mennyiség)
- só
- 60 g füstölt szalonna
- 180 g csiperkegomba
- 60 g finomliszt
- 1 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
A tálaláshoz
- 0.25 csokor petrezselyemzöld
- 200 g tejföl
A felturbózott röszti recept elkészítéséhez először a krumplit nagy lyukú reszelőn egy tálba reszeljük és lesózzuk. 10-15 percre félretesszük, hogy kieressze a levét.
Közben a szalonnát 1 cm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben addig sütjük, amíg kissé ropogósabb lesz, majd félrerakjuk. A gombát szeletekre vágjuk, a kisült szalonnazsíron magas hőfokon lepirítjuk és félrerakjuk.
A krumplit kinyomkodjuk, amennyire tudjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott vöröshagymát, ezután összedolgozzuk.
Kézzel hosszúkás, lapos alakú tócsnikat formázunk a masszából, és a megmaradt szalonnazsíron megsütjük. Tálalásnál a tetejére szedjük a gombát, a szalonnát és megszórjuk aprított petrezselyemmel. Egy jó adag tejföllel kínáljuk.
- Elkészítés idő: kb. 40 perc
Ha tetszett a felturbózott röszti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!