Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Házi granola, a tökéletes reggelik alapja

Hozzávalók

5
reggelire
+
200 g zabpehely
100 g törökmogyoró
50 g tökmag
50 g pekándió
1 tk fahéj
1 csipet só
125 ml kókuszolaj
125 ml méz
150 g aszalt gyümölcs vegyesen (barack, áfonya, meggy, mazsola)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi granola, a tökéletes reggelik alapja

Egy jó granola szerintem mindig kell a konyhai tárolódobozkába, hogy ha gyors reggelire vágytok, akkor 1 perc alatt kész legyetek vele. Ez a recept egy alap, ami így is nagyon finom, de simán cserélgethetitek a magokat és aszalt gyümiket másfélékre is. Mehet bele szezámmag, napraforgómag, dió, mogyoró, fűszerek, stb.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

5
reggelire
+
200 g zabpehely
100 g törökmogyoró
50 g tökmag
50 g pekándió
1 tk fahéj
1 csipet só
125 ml kókuszolaj
125 ml méz
150 g aszalt gyümölcs vegyesen (barack, áfonya, meggy, mazsola)
Bevásárlólistához adom

A zabpelyhet, a magokat és a fűszereket összekeverjük. A kókuszolajat és a mézet összemelegítjük, leöntjük vele a száraz keveréket, és jól átkeverjük, majd sütőpapírral borított tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben, időnként átkevergetve (hogy mindenhol piruljon), kb. 15-20 percig pirítjuk. Ha elkészült, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott aszalt gyümölcsöket, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A granola elkészítése
Ha tetszett a házi granola receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások