Hozzávalók
- 8 db tojás
- 2 ek habtejszín
- só, bors
- 1 csokor medvehagyma
- 4 ek vaj
Medvehagymás omlett
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 2 ek habtejszín
- só, bors
- 1 csokor medvehagyma
- 4 ek vaj
A medvehagymás omlett elkészítéséhez a tojásokat felverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, hozzádobjuk a felaprított medvehagymát.
Két körben fogjuk kisütni ezt a mennyiséget. Egy serpenyőben 2 evőkanál vajat olvasztunk közepes lángon, majd mikor felolvadt a vaj és szép lassan gyöngyözik, de még nem kezdett el barnulni, ekkor beleöntjük a tojásos keverék felét. Elegyengetjük, hogy kitöltse a serpenyőt, majd hagyjuk fedő alatt 2-3 percig sülni, majd szépen körkörös mozdulatokkal, néha megmozgatva a serpenyőt elkészítjük az omlettet. Ami akkor van készen, ha alul már barnás, de a közepe kissé folyós, ekkor vagy óvatosan feltekerjük egy spatula, villa segítségével, vagy félbehajtva tálaljuk sok friss zöldséggel és kovászos kenyérrel.
- Elkészítés: 20 perc
Ha tetszett a medvehagymás omlett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Nem csak a nyíló virágok és a madárcsicsergés miatt kedveljük annyira a tavaszt, hanem azért is, mert ilyenkor bújnak elő a földből a medvehagymák. Ilyenkor igyekszünk minél több receptbe belecsempészni ezt a fantasztikus zöldséget. Az alábbi kaják elnyereik majd a tetszéseteket, ha ti is medvehagyma megszállottak vagytok.
Medvehagymával töltött csirkemell
Medvehagymás töltött gomba air fryerben