Hozzávalók
- 80 - 100 g maradék tört krumpli vagy krumplipüré
- só, bors
- 200 - 250 g reszelt gouda vagy cheddar
- 1 tk Worcester szósz
- 1 ½ tk mustár
- 1 tk mustárpor (ha nem kaptok, emeljétek a mustár mennyiségét)
- 1 csomag leveles tészta (270 g)
- 1 db tojás
Hozzávalók
- 80 - 100 g maradék tört krumpli vagy krumplipüré
- só, bors
- 200 - 250 g reszelt gouda vagy cheddar
- 1 tk Worcester szósz
- 1 ½ tk mustár
- 1 tk mustárpor (ha nem kaptok, emeljétek a mustár mennyiségét)
- 1 csomag leveles tészta (270 g)
- 1 db tojás
Akik nem találkoztak még vele, azok most otthon is elkészíthetik ezt a végtelenül egyszerű reggelit, ami egy egyszerű sajtos tekercs! Akinek gyereke van, annak extrán ajánlott: a kölykök imádni fogják!
A maradék tört krumplihoz egy csipetnyi sót és borsot adunk, belereszeljük a sajtot. Hozzáadjuk a Worcester szószt, a mustárt, a mustárport, és jól összedolgozzuk, majd állni hagyjuk legalább egy fél órát.
A tésztát kivesszük a hűtőből, rákanalazunk 1-2 evőkanálnyit a masszából, egyenletesen elosztva. Felvágjuk, és kis tekercseket vagy minipitéket formázunk belőle.
Egy tojást enyhén felverünk, lekenjük vele a tekercseket (vagy pitéket) – itt ízlés szerint megszórhatjuk szezám- vagy lenmaggal –, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek, és a sajt elkezd belőlük kifolyni.
Ha tetszett a sajtos hagymás tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!