Hirdetés

Sajtos tekercs

Hozzávalók

4 - 5
darabhoz
+
80 - 100 g maradék tört krumpli vagy krumplipüré
só, bors
200 - 250 g reszelt gouda vagy cheddar
1 tk Worcester szósz
1 ½ tk mustár
1 tk mustárpor (ha nem kaptok, emeljétek a mustár mennyiségét)
1 csomag leveles tészta (270 g)
1 db tojás
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sajtos tekercs

Az angoloknál a cheese and onion (itt csak cheese) roll olyan, mint nálunk munkába menet a tepertős pogácsa vagy a sajtos roló. Lehetetlen úgy melóba menni, hogy életedben legalább egyszer ne vennél valamelyik pékségnél. Aki kint él, az tudja, miről beszélek.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
darabhoz
+
80 - 100 g maradék tört krumpli vagy krumplipüré
só, bors
200 - 250 g reszelt gouda vagy cheddar
1 tk Worcester szósz
1 ½ tk mustár
1 tk mustárpor (ha nem kaptok, emeljétek a mustár mennyiségét)
1 csomag leveles tészta (270 g)
1 db tojás
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Akik nem találkoztak még vele, azok most otthon is elkészíthetik ezt a végtelenül egyszerű reggelit, ami egy egyszerű sajtos tekercs! Akinek gyereke van, annak extrán ajánlott: a kölykök imádni fogják!

A maradék tört krumplihoz egy csipetnyi sót és borsot adunk, belereszeljük a sajtot. Hozzáadjuk a Worcester szószt, a mustárt, a mustárport, és jól összedolgozzuk, majd állni hagyjuk legalább egy fél órát.

A tésztát kivesszük a hűtőből, rákanalazunk 1-2 evőkanálnyit a masszából, egyenletesen elosztva. Felvágjuk, és kis tekercseket vagy minipitéket formázunk belőle.

Egy tojást enyhén felverünk, lekenjük vele a tekercseket (vagy pitéket) – itt ízlés szerint megszórhatjuk szezám- vagy lenmaggal –, és 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek, és a sajt elkezd belőlük kifolyni.

Sajtos hagymás tekercs
Sajtos hagymás tekercs

 Ha tetszett a sajtos hagymás tekercs receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások