Vega
Hozzávalók
- 2 db padlizsán (kb. 700 g)
- só
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom (360 g)
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk chilipor
- őrölt bors
- 100 ml víz
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor koriander
- 1 ek barna cukor
- 1 db citrom leve
- 4 db tojás
A tálaláshoz
- 2 db bagett
- 2 ek olívaolaj
- 60 g feta sajt
- 1 mk frissen őrölt chilipehely
Hozzávalók
- 2 db padlizsán (kb. 700 g)
- só
- 4 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (130 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom (360 g)
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 tk őrölt koriandermag
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 1 tk chilipor
- őrölt bors
- 100 ml víz
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor koriander
- 1 ek barna cukor
- 1 db citrom leve
- 4 db tojás
A tálaláshoz
- 2 db bagett
- 2 ek olívaolaj
- 60 g feta sajt
- 1 mk frissen őrölt chilipehely
A padlizsános shakshukához felkockázzuk a padlizsánokat, egy tálba dobjuk, besózzuk és hagyjuk, hogy 5-6 perc alatt levet eresszen. Ezt a levet leöntjük róla és papírtörlővel leitatjuk a maradék nedvességet is. Meglocsoljuk 1 ek olívaolajjal, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. 10 perc után átforgatjuk, hogy egyenletesen süljön minden oldaluk.
Egy nagyobb hőálló serpenyőben (ez később a sütőbe kerül) 2 ek olívaolajat hevítünk és a finomra aprított vöröshagymát megdinszteljük rajta. Ezután belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott paradicsomokat és közepes lángon addig pirítjuk, amíg a paradicsom jó sok levet enged.
A sült padlizsánkockákat összeforgatjuk 1 ek olívaolajjal, illetve a szárított fűszerekkel. Hozzádobjuk a paradicsomos alaphoz és alaposan elkeverjük. Ekkor megkóstoljuk, és ha nem elég fűszeres, az előbb használt fűszerekből rakhatunk még hozzá egy keveset. Ezután felöntjük vízzel és 5-6 percig rotyogtatjuk.
A friss fűszernövényeket durvára aprítjuk és hozzáadjuk a raguhoz, de hagyunk belőle egy keveset a tálaláshoz. Mehet hozzá egy kevés cukor és egy citrom leve, majd kis mélyedéseket csinálunk a tojásoknak. Ebbe a négy lyukba ütünk egy-egy tojást és 200 fokos sütőbe dobjuk 6-7 percre. Ennyi idő alatt szép folyós marad a tojások sárgája.
Két bagettet hosszában és keresztben is félbevágunk, és megkenjük 2 ek olívaolajjal, majd a már forró sütőbe rakjuk 10 percre. Tálalásnál megszórjuk a shakshukát feta sajttal, a maradék friss fűszernövénnyel, egy kevés frissen őrölt chilipehellyel és mehet is a tunkolás a bagettekkel.
- Elkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 30 perc
Már ELŐRENDELHETŐ A LEGÚJABB NYÁRI MAGAZINUNK, amelyben még több izgalmas és frissítő receptet találsz, de egy szuper nyereményjátékkal is készültünk, amivel értékes ajándékokat nyerhetsz, úgyhogy csapj le rá az SK webshopban!
Ha tetszett a sült padlizsános shakshuka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!