Hozzávalók
- 4 db császárzsemle
- 4 db tojás
- só, bors
- 40 g vaj
- 4 szelet cheddar sajt
- 8 szelet bacon
Hozzávalók
- 4 db császárzsemle
- 4 db tojás
- só, bors
- 40 g vaj
- 4 szelet cheddar sajt
- 8 szelet bacon
A tojásos szendvics a legjobb reggelik közé tartozik és jól tudják ezt New York-ban is. Ott minden sarkon kapható és a munkába rohanó emberek jóbarátja. A császárzsemle helyett egyébként bagelbe is pakolhatjátok a cuccokat, úgy még autentikusabb lesz.
A császárzsemléket elfelezzük, és száraz serpenyőben megpirítjuk a vágott, belső felületüket.
A tojást felverjük, közben sózzuk, borsozzuk. A vaj felét felolvasztjuk a serpenyőben, beleöntjük a felvert tojás felét, eloszlatjuk, mint egy palacsintát, és közepes hőmérsékleten elkezdjük sütni. Amikor kicsit megszilárdult, a közepére helyezünk két szelet sajtot. Közben ráhajtjuk az oldalait, mintha egy kis csomag lenne. 2 percig pirítjuk még, majd kiszedjük, és ezt megismételjük a maradék tojással és sajttal. A bacont ugyanebben a serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A zsemlékbe pakoljuk a tojásos batyukat, rátesszük a bacont, végül pedig a zsemle tetejét.
Ha tetszett ez a tojásos szendvics recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!