Hozzávalók
- 500 g lencse
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 mk füstölt pirospaprika (vagy sima)
- só, bors
- 2 ek cukor
- 2 db babérlevél
- 2 tk mustár
- 1 tk ecet
- 2 ek liszt
- 3 ek tejföl
- virsli
Hozzávalók
- 500 g lencse
- 1 fej nagyobb vöröshagyma
- 1 mk füstölt pirospaprika (vagy sima)
- só, bors
- 2 ek cukor
- 2 db babérlevél
- 2 tk mustár
- 1 tk ecet
- 2 ek liszt
- 3 ek tejföl
- virsli
Természetesen lehetne készíteni egy kókusztejes sáfrányos lencsefőzeléket mentás bárányfasírttal, de tudjátok, hogy mi az ilyen okosságok helyett sokszor inkább a klasszikus ízek hívei vagyunk, így most jöhet is a végtelenül puritán, mégis imádnivaló lencsefőzelék!
Olajat hevítünk egy lábasban, majd erre mehet is a cukor. Ha karamelizálódótt, akkor finomra aprított hagymát vetünk rá, amit pár perc alatt kavargatva megfonnyasztunk, majd lehúzzuk a tűzről rászórjuk a füstölt paprikát. Hozzáadjuk a mustárt, majd a fazék tartalmát alaposan elkeverjük, visszatesszük a tűzre, és jöhet is a lencse.
Beledobjuk a babérlevelet, majd az egészet felöntjük kb. 2 liter vízzel. Intenzíven sózzuk és borsozzuk, majd a lencsétől függően 30-40 perc alatt megfőzzük. Ha puha a lencse, mehet bele az ecet. Most pedig behabarjuk: a lisztet kikeverjük a tejföllel és 1 deci vízzel, majd az egészet csomómentesre keverjük. Belezuttyan a fazékba, alaposan elkeverjük, 3-4 perc alatt összefőzzük, és ezzel a főzelék KÉSZ! Bevagdossuk a virslit majd kevés olajon kisütjük egy serpenyőben. A lencsefőzeléket a sült virslivel tálaljuk és meg is vagyunk.
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!