Hozzávalók
- 400 g zöldborsó (konzerv)
- 2 ek majonéz
- 2 tk mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 0.25 mk fehérbors
- 4 db tojás
- 30 ml ecet
- 1 mk só
Tálaláshoz
- 4 szelet kenyér
- 3 - 4 db koktélparadicsom
- 0.25 lila hagyma
Hozzávalók
- 400 g zöldborsó (konzerv)
- 2 ek majonéz
- 2 tk mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 0.25 mk fehérbors
- 4 db tojás
- 30 ml ecet
- 1 mk só
Tálaláshoz
- 4 szelet kenyér
- 3 - 4 db koktélparadicsom
- 0.25 lila hagyma
A zöldborsó krémhez a zöldborsót egy aprítógépbe tesszük a majonézzel, mustárral, fokhagymával, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet krémesre zúzzuk.
A buggyantott tojáshoz vizet melegítünk. Vigyázzunk, hogy ne zubogjon, csak gyöngyözzön a víz, mert különben szétesik a tojás ha a vízbe kerül. Vízbe tesszük az ecetet és a sót, majd egy merőkanálba, vagy bögrébe egyesével beleütjük a tojást. Egy fakanál segítségével megkeverjük a vizet, hogy örvény alakuljon ki a közepén és óvatosan beleejtjük a tojást. 3-4 perc főzés után (készültségi szinttől függ) Egy szűrőlapát segítségével kiemeljük a tojást és hideg vízbe tesszük, hogy megállítsuk a főzést.
A kenyereket vagy kenyérpirítóban, vagy száraz serpenyőben megpirítjuk. Megkenjük a krémmel, tegyük rá a buggyantott tojást és díszítsük karikára vágott koktélparadicsommal illetve apró kockákra vágott lilahagymával.
Ha tetszett a zöldborsókrémes pirítós buggyantott tojással receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!