Hirdetés

Házi kókuszos szaloncukor + csomagolási tippek

Hozzávalók

40
darab szaloncukorhoz
+
Hozzávaló kipipálva
150 ml kókusztejszín
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
2 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
150 g kókuszreszelék
Hozzávaló kipipálva
50 g kókuszzsír
Hozzávaló kipipálva
60 ml kókuszlikőr
Hozzávaló kipipálva
280 g natúr marcipán
Hozzávaló kipipálva
300 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Házi kókuszos szaloncukor + csomagolási tippek

Sokféle szaloncukrot készítettünk már az oldalra, de valahogy eddig a kókuszos kimaradt a sorból. Pótoltuk, és jelentjük, nektek is megéri hozzálátni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

40
darab szaloncukorhoz
+
Hozzávaló kipipálva
150 ml kókusztejszín
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 ek cukor
Hozzávaló kipipálva
2 csomag vaníliás cukor
Hozzávaló kipipálva
150 g kókuszreszelék
Hozzávaló kipipálva
50 g kókuszzsír
Hozzávaló kipipálva
60 ml kókuszlikőr
Hozzávaló kipipálva
280 g natúr marcipán
Hozzávaló kipipálva
300 g étcsoki
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A kókuszos szaloncukor elkészítéséhez a kókusztejszínt felforraljuk a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor a keverék forr, beleszórunk 100 g kókuszreszeléket, és 1-2 percig kevergetjük, hogy teljesen magába szívja a folyadékot.

Félretesszük lehűlni, majd belekeverjük a megolvasztott kókuszzsírt, a megmaradt kókuszreszeléket, a kókuszlikőrt, és kis lyukú reszelőn belereszeljük a marcipánt is. Az egészet összekeverjük, majd hűtőbe tesszük, és hagyjuk egy éjszakát szikkadni.

A keveréket 40 db, 15 g-os kis gombócra osztjuk, majd enyhén vizezett kézzel megformázzuk a már jól ismert szaloncukor alakúra. Ha biztosra akarunk menni, ezt bedobjuk 30-40 percre a fagyasztóba, és közben felteszünk egy kis lábasban vagy gyorsforralóban vizet melegíteni a csokiolvasztáshoz.

Az étcsokit egy olyan tálba tesszük, ami szélesebb, mint a víz melegítéséhez használt edény. A tálat az edényre tesszük úgy, hogy véletlenül se érjen a vízhez. A víznek épp csak gyöngyöznie szabad, különben könnyen megégetjük a csokit.

A kókuszos bonbonokat egyesével a csokiba dobjuk, megforgatjuk benne, egy villa segítségével kivesszük, és egy tálcára szedjük.

kókuszos szaloncukor

Csomagolás

Hagyjuk, hogy megdermedjenek a szaloncukrok, majd méretre vágott sütőpapírba és aranyszínű dekorpapírba hajtogatjuk a szaloncukrokat.

kókuszos szaloncukor
kókuszos szaloncukor
Házi kókuszos szaloncukor

Elkészítési idő: kb. 30 perc + egy éjszaka szikkasztás

Ha tetszett a kókuszos szaloncukor receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több szaloncukor:

Zselés szaloncukor házilag
Gesztenyés szaloncukor
Forralt bor ízű zselés szaloncukor

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?