Hozzávalók
- 500 g túró (apró szemcsés)
- 1 db citrom héja
- 1 tk vaníliás cukor (vagy vaníliakivonat)
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 80 - 100 g cukor
- 5 ek olvasztott vaj (90-100 g)
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 140 g búzadara
- 2 ek zsemlemorzsa
A bundázáshoz
- 50 g vaj
- 200 - 250 g zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- 4 ek porcukor
- 400 g tejföl
Hozzávalók
- 500 g túró (apró szemcsés)
- 1 db citrom héja
- 1 tk vaníliás cukor (vagy vaníliakivonat)
- 2 db tojás
- 2 db tojássárgája
- 80 - 100 g cukor
- 5 ek olvasztott vaj (90-100 g)
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
- 140 g búzadara
- 2 ek zsemlemorzsa
A bundázáshoz
- 50 g vaj
- 200 - 250 g zsemlemorzsa
A tálaláshoz
- 4 ek porcukor
- 400 g tejföl
A túrót fellazítjuk a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. A két egész tojást és a plusz két tojássárgáját elkezdjük kihabosítani a cukorral. Amikor már szépen kifehéredett, belecsorgatjuk a vajat és beleöntjük a túróba. Hozzáadjuk a sütőport, a sót és a búzadarát, és az egészet összekeverjük. A hűtőben lefedve egy órát hagyjuk állni.
Ezután kivesszük a hűtőből, belekeverjük a zsemlemorzsát, és kisebb gombócokat formázunk belőle. Enyhén sós, visszafogottan gyöngyöző vízben addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére, és utána még 2-3 percet főzzük. Kiszedjük.
A bundához egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, belerakjuk a zsemlemorzsát, és kicsit lepirítjuk. Beleforgatjuk a gombócokat, majd a cukorral kikevert tejföllel tálaljuk.
Ha tetszett a túrógombóc receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!