Hirdetés

Triplamogyorós gombóc

Hozzávalók

kb.
15
db kisebb gombóchoz
+

A tésztához

500 burgonya
160 g liszt
1 csipet só
1 ek búzadara
3 ek darált törökmogyoró
30 g zsír vagy vaj
1 db tojás

A töltelékhez

15 tk mogyoróvaj

A külsejére

160 g törökmogyoró
3 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Triplamogyorós gombóc

Egy gombóc nem gombóc, de talán a mogyoróvajas verzióból kettővel már egészen jóllakik az ember lánya vagy fia. Ha még langyosan eszitek, akkor pedig még ki is folyik a megolvadt, selymes mogyoróvaj a gombócból, ami csodálatos.
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

kb.
15
db kisebb gombóchoz
+

A tésztához

500 burgonya
160 g liszt
1 csipet só
1 ek búzadara
3 ek darált törökmogyoró
30 g zsír vagy vaj
1 db tojás

A töltelékhez

15 tk mogyoróvaj

A külsejére

160 g törökmogyoró
3 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A nudlihoz a burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 15 részre osztjuk, majd mindegyik közepére rakunk egy teáskanálnyi mogyoróvajat. Gombócokat formázunk belőlünk, és bő, forró, enyhén sós vízben kifőzzük őket. 

Amíg főnek a gombócok, a mogyorót apróra vágjuk vagy aprítógépben lezúzzuk, és egy serpenyőben lepirítjuk. Összekeverjük a porcukorral, és a még forró, lecsepegtetett gombócokat ebben forgatjuk meg. 

Ha tetszett a triplamogyorós gombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások