Hozzávalók
A tésztához
- 500 burgonya
- 160 g liszt
- 1 csipet só
- 1 ek búzadara
- 3 ek darált törökmogyoró
- 30 g zsír vagy vaj
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 15 tk mogyoróvaj
A külsejére
- 160 g törökmogyoró
- 3 ek porcukor
Hozzávalók
A tésztához
- 500 burgonya
- 160 g liszt
- 1 csipet só
- 1 ek búzadara
- 3 ek darált törökmogyoró
- 30 g zsír vagy vaj
- 1 db tojás
A töltelékhez
- 15 tk mogyoróvaj
A külsejére
- 160 g törökmogyoró
- 3 ek porcukor
A nudlihoz a burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk, bő, forró, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt burgonyát összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 15 részre osztjuk, majd mindegyik közepére rakunk egy teáskanálnyi mogyoróvajat. Gombócokat formázunk belőlünk, és bő, forró, enyhén sós vízben kifőzzük őket.
Amíg főnek a gombócok, a mogyorót apróra vágjuk vagy aprítógépben lezúzzuk, és egy serpenyőben lepirítjuk. Összekeverjük a porcukorral, és a még forró, lecsepegtetett gombócokat ebben forgatjuk meg.
Ha tetszett a triplamogyorós gombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!