Hozzávalók
Az aljához
- 120 g zabkeksz
- 60 g olvasztott vaj
A krémhez
- 400 g krémsajt
- 200 g tejföl
- 120 g cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 150 ml tejszín
- 2 db tojás
- 0.25 db citrom leve
- 2 tk keményítő
Hozzávalók
Az aljához
- 120 g zabkeksz
- 60 g olvasztott vaj
A krémhez
- 400 g krémsajt
- 200 g tejföl
- 120 g cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 150 ml tejszín
- 2 db tojás
- 0.25 db citrom leve
- 2 tk keményítő
A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a szélét is, amihez csíkot vágunk. A zabkekszet egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és lenyomkodjuk a tortaforma aljába.
A krémhez a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a vaníliát és a tejszínt kihabosítjuk egy kicsit, belekeverjük a tojást, a citromlevet és a keményítőt, majd a formába öntjük. Egy alufóliával körbetekerjük az alját, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Ekkor lejjebb vesszük 150 fokra, egy edénybe vizet rakunk, a sütő aljába tesszük, és további fél órát sütjük. Ha letelt az idő, nem vesszük ki a sütőből, hanem kikapcsoljuk, és még 1 órát bent hagyjuk. Ha letelt az idő, kivesszük, majd legalább 2-3 órára hűtőbe rakjuk, és kész is.
Ha tetszett a tökéletes sajttorta-alaprecept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!