Hirdetés

A tökéletes sajttorta-alaprecept

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához:
+

Az aljához

120 g zabkeksz
60 g olvasztott vaj

A krémhez

400 g krémsajt
200 g tejföl
120 g cukor
2 tk vaníliakivonat
150 ml tejszín
2 db tojás
0.25 db citrom leve
2 tk keményítő
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A tökéletes sajttorta-alaprecept

Nem túlzok, hogy tényleg ez a legjobb sajttorta-alaprecept! Megéri ez a két és fél óra, olyan habkönnyű lesz az állaga, hogy akár még Aladdin is tudna rajta lépkedni, a szőnyege nélkül.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
18 cm átmérőjű tortaformához:
+

Az aljához

120 g zabkeksz
60 g olvasztott vaj

A krémhez

400 g krémsajt
200 g tejföl
120 g cukor
2 tk vaníliakivonat
150 ml tejszín
2 db tojás
0.25 db citrom leve
2 tk keményítő
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a szélét is, amihez csíkot vágunk. A zabkekszet egy aprítógépben lezúzzuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, és lenyomkodjuk a tortaforma aljába. 

A krémhez a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a vaníliát és a tejszínt kihabosítjuk egy kicsit, belekeverjük a tojást, a citromlevet és a keményítőt, majd a formába öntjük. Egy alufóliával körbetekerjük az alját, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük. Ekkor lejjebb vesszük 150 fokra, egy edénybe vizet rakunk, a sütő aljába tesszük, és további fél órát sütjük. Ha letelt az idő, nem vesszük ki a sütőből, hanem kikapcsoljuk, és még 1 órát bent hagyjuk. Ha letelt az idő, kivesszük, majd legalább fél órára hűtőbe rakjuk, és kész is.

Ha tetszett a tökéletes sajttorta-alaprecept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások