Hirdetés

Áfonyaszörp

Hozzávalók

kb. 1 db
1
literes üveghez
+
800 g áfonya
500 ml víz
500 g cukor
1 tk citromsav
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Áfonyaszörp

A szörp a világ egyik legegyszerűbb és talán legjobb nyári frissítője. Egy adag jéggel, mentalevelekkel és egy (szigorúan papír vagy elmosható üveg!) szívószállal a kerti partikban is megállja a helyét. Igazából a recept alapján bármilyen gyümölccsel (nagyjából… banánnal lehet, nem működik :D) elkészíthetitek a szörpöket!
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

kb. 1 db
1
literes üveghez
+
800 g áfonya
500 ml víz
500 g cukor
1 tk citromsav
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az áfonyákat felöntjük a vízzel, és egy botmixerrel lazán átzúzzuk. Közepes lángon 10-15 percig főzzük a cukorral, végül hozzákeverjük a citromsavat is. Egy sűrű szövésű textilen átpasszírozzuk, és a levet alaposan kimosott, forró vízzel sterilizált üvegekbe öntjük. Rakunk rájuk 1-1 kis fóliadarabot, alaposan rácsavarjuk a kupakokat, és fejtetőre állítjuk 5 percre. Végül egymás mellé állítjuk őket, és egy vastagabb törülközővel vagy paplannal körbetekerjük, így hagyjuk kihűlni. (Tipp: a fennmaradt áfonyamaradékot tegyük el lekvárnak).

Ha tetszett az áfonyaszörp receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?