Hirdetés

Almakompót

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
2 l víz
4 db fahéjrúd
10 szem szegfűszeg
7 ek cukor
2 db citrom leve
1 kg keményebb fajta alma (tisztított mennyiség)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Almakompót

Emlékszem rá, hogy anyukám kiskoromban rengetegszer csinált almakompótot a vasárnapi rántott csirke + krumplipüré kombóhoz, és milyen jól tette! Sokkal frissebb, mint egy barackbefőtt (persze azzal sincs baj), és ezt is rengeteg mindenre rakhatjátok, ha pedig egy könnyű desszertre ez lenne a mártás, a szirupot csak forraljátok még sűrűbbre, zseniális lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
2 l víz
4 db fahéjrúd
10 szem szegfűszeg
7 ek cukor
2 db citrom leve
1 kg keményebb fajta alma (tisztított mennyiség)
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az alma kivételével a hozzávalókat felforraljuk egy nagy lábasban. Az almát megtisztítjuk, és 2-3 cm-es kockákra vágjuk. Belerakjuk a szirupba, és közepes lángon addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a gyümölcsök. Ez kb. fél óra, almafajtától függően. 

Hidegen és melegen is fogyasztható. Dunsztolás nélkül 2-3 napig biztosan eláll a hűtőben.

almakompót
Almakompót

Ha tetszett a almakompót receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a kompótreceptek is érdekelhetnek:

Narancsos-ánizsos almakompót

Almás-körtés kompót rummal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások