Hozzávalók
- 6 - 8 db keményebb alma
- 4 db narancs
- 2 szem csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 4 - 5 ek barna cukor
- 1 ek almaecet
Hozzávalók
- 6 - 8 db keményebb alma
- 4 db narancs
- 2 szem csillagánizs
- 1 rúd fahéj
- 4 - 5 ek barna cukor
- 1 ek almaecet
Az almákat meghámozzuk, majd tetszőlegesen felvágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd beletesszük a narancsok hámozóval leszedett héját, ügyelve arra, hogy fehér rész ne kerüljön bele. Beletesszük továbbá az ánizst, a fahéjat, a cukrot, az almaecetet és a narancsok levét is belefacsarjuk. Az egészet fedő alatt lassan felforraljuk, és gyöngyözve puhára főzzük az almát.
Két befőttesüveget forró vízzel kitisztítunk, majd beleszedjük az almákat, és szűrőn keresztül felöntjük a főzőlevével, majd a narancsok héjából átszedünk egy-két darabot, rácsavarjuk a tetőt, és így hagyjuk lehűlni. Magában, levesbe, sütibe is bátran felhasználható, de ha még nem próbáltátok, almás gombóc töltelékeként is tökéletes.
Ha tetszett a narancsos-ánizsos almakompót receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több kompót: