Hirdetés
Green Kitchen

Narancsos-ánizsos almakompót

Hozzávalók

2
üveghez
+
6 - 8 db keményebb alma
4 db narancs
2 szem csillagánizs
1 rúd fahéj
4 - 5 ek barna cukor
1 ek almaecet
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Narancsos-ánizsos almakompót

Almát szerencsére bármikor lehet kapni, de ha meg vagytok áldva egy almafával, akkor érdemes valamilyen módon elrakni, konzerválva a napsütést és a kora őszi hangulatot.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
üveghez
+
6 - 8 db keményebb alma
4 db narancs
2 szem csillagánizs
1 rúd fahéj
4 - 5 ek barna cukor
1 ek almaecet
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

Az almákat meghámozzuk, majd tetszőlegesen felvágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd beletesszük a narancsok hámozóval leszedett héját, ügyelve arra, hogy fehér rész ne kerüljön bele. Beletesszük továbbá az ánizst, a fahéjat, a cukrot, az almaecetet és a narancsok levét is belefacsarjuk. Az egészet fedő alatt lassan felforraljuk, és gyöngyözve puhára főzzük az almát. 

Két befőttesüveget forró vízzel kitisztítunk, majd beleszedjük az almákat, és szűrőn keresztül felöntjük a főzőlevével, majd a narancsok héjából átszedünk egy-két darabot, rácsavarjuk a tetőt, és így hagyjuk lehűlni. Magában, levesbe, sütibe is bátran felhasználható, de ha még nem próbáltátok, almás gombóc töltelékeként is tökéletes.

narancsos-ánizsos almakompót
Narancsos ánizsos almakompót

Ha tetszett a narancsos-ánizsos almakompót receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több kompót:

Almás-körtés kompót rummal

3-féle eperkompót

Birsalmakompót

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások