Hirdetés

Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém

Hozzávalók

4
főre
+
2 db padlizsán
1 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek tahini
½ db citrom leve
4 ek olívaolaj
só, bors
1 csipet őrölt római kömény

A tálaláshoz

2 db pita
olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém

Ez a kedvenc padlizsánkrémem. Ez a füstös íz, amit a sütés ad a padlizsánnak, és a pirított pita… minden reggel tudnám ezt enni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
2 db padlizsán
1 gerezd fokhagyma
2 - 3 ek tahini
½ db citrom leve
4 ek olívaolaj
só, bors
1 csipet őrölt római kömény

A tálaláshoz

2 db pita
olaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A padlizsánt 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg jól meg nem ég. Minél sültebb, annál jobb. Ezután hagyjuk kihűlni, majd kikaparjuk a belsejét, és vagy egy aprítógépben lezúzzuk a többi hozzávalóval, vagy egy deszkára rakjuk, elkezdjük felaprítani, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a tahinit, a citromlevet, az olívaolajat, majd fűszerezzük. 

A pitákat cikkekre vágjuk, enyhén kiolajozott serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát, és sózzuk is. A krémet a pitával tálaljuk.

Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém

Ha tetszett a baba ganoush padlizsánkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások