Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek tahini
- ½ db citrom leve
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csipet őrölt római kömény
A tálaláshoz
- 2 db pita
- olaj
- só
Baba ganoush, a legtutibb padlizsánkrém
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 - 3 ek tahini
- ½ db citrom leve
- 4 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 csipet őrölt római kömény
A tálaláshoz
- 2 db pita
- olaj
- só
A padlizsánt 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg jól meg nem ég. Minél sültebb, annál jobb, de sütés előtt érdemes egy-két helyen megszurkálni, hogy ne durranjon szét a sütőben. Ezután hagyjuk kihűlni, majd kikaparjuk a belsejét, és vagy egy aprítógépben lezúzzuk a többi hozzávalóval, vagy egy deszkára rakjuk, elkezdjük felaprítani, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a tahinit, a citromlevet, az olívaolajat, majd fűszerezzük.
A pitákat cikkekre vágjuk, enyhén kiolajozott serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát, és sózzuk is. A krémet a pitával tálaljuk.
Ha tetszett a baba ganoush padlizsánkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!