Hirdetés

Burgonyakrokett

Hozzávalók

12 - 16
darabhoz
+
500 g krumpli
só, bors
őrölt szerecsendió
150 g liszt
2 db tojás
100 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Burgonyakrokett

Klasszikus köret, amit minden vadhoz és jó falathoz el tudunk képzelni. :)
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

12 - 16
darabhoz
+
500 g krumpli
só, bors
őrölt szerecsendió
150 g liszt
2 db tojás
100 g zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A burgonyakrokett elkészítését azzal kezdjük, hogy a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Még melegen leszűrjük, burgonyanyomón áttörjük, és hagyjuk langyosra hűlni.

Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást és egy evőkanálnyi zsemlemorzsát, és állni hagyjuk 5-10 percet.

Ezután a masszából hengereket formázunk, amiket a maradék zsemlemorzsába forgatunk, majd a 160-165 fokosra melegített olajba dobjuk. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.

Csak 3-4 darabot süssünk egyszerre, nehogy összetapadjanak. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.

krokett
Burgonyakrokett

Ha tetszett a burgonyakrokett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek az alapkaják is érdekelhetnek:

Édesburgonya-püré

Nudlitészta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások