Hozzávalók
- 500 g krumpli
- só, bors
- őrölt szerecsendió
- 150 g liszt
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- só, bors
- őrölt szerecsendió
- 150 g liszt
- 2 db tojás
- 100 g zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
A burgonyakrokett elkészítését azzal kezdjük, hogy a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Még melegen leszűrjük, burgonyanyomón áttörjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, hozzákeverjük a lisztet, a tojást és egy evőkanálnyi zsemlemorzsát, és állni hagyjuk 5-10 percet.
Ezután a masszából hengereket formázunk, amiket a maradék zsemlemorzsába forgatunk, majd a 160-165 fokosra melegített olajba dobjuk. 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Csak 3-4 darabot süssünk egyszerre, nehogy összetapadjanak. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.
Ha tetszett a burgonyakrokett receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!