Hozzávalók
- 1.8 kg sárgabarack
- 500 g befőzőcukor 3:1
Hozzávalók
- 1.8 kg sárgabarack
- 500 g befőzőcukor 3:1
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, így kb. 1,5 kg tisztított gyümölcshúst kapunk. Ennek a felét botmixerrel lezúzzuk, a többit kisebb kockákra vágjuk.
Egy lábasban összekeverjük a kétféle állagú barackot, beleszórjuk a befőzőcukrot, majd 4-5 percig főzzük.
Forró vízzel csírátlanított, átmosott üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejüket, fejre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és felpakoljuk a kamra polcaira.
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 5 perc
Összesen: 20 perc
Ha tetszett a sárgabaracklekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!