Hirdetés

Sárgabaracklekvár

Hozzávalók

3
darab 300-350 ml-es üveghez
+
1.8 kg sárgabarack
500 g Koronás befőzőcukor 3:1
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Sárgabaracklekvár

A sárgabaracklekvár nagy klasszikus, ami egy palacsinta vagy császármorzsa mellé szinte kötelező. Ha nem akartok sokat pepecselni vele, akkor használjatok befőzőcukrot, ami természetes zselésítőanyagot, azaz pektint tartalmaz, és rövidítsétek le vele a főzési időt!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

3
darab 300-350 ml-es üveghez
+
1.8 kg sárgabarack
500 g Koronás befőzőcukor 3:1
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A barackokat megmossuk, kimagozzuk, így kb. 1,5 kg tisztított gyümölcshúst kapunk. Ennek a felét botmixerrel lezúzzuk, a többit kisebb kockákra vágjuk.

Egy lábasban összekeverjük a kétféle állagú barackot, beleszórjuk a befőzőcukrot, majd 4-5 percig főzzük.

Forró vízzel csírátlanított, átmosott üvegekbe töltjük, rácsavarjuk a tetejüket, fejre állítjuk 5 percre, majd visszafordítjuk, és felpakoljuk a kamra polcaira.

sárgabaracklekvár álló
Sárgabaracklekvár

Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 5 perc
Összesen: 20 perc

Ha tetszett a sárgabaracklekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Klasszikus eperlekvár

Rebarbarás eperdzsem

Fehér csokis málnalekvár

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?