Hozzávalók
- 500 g pizzaliszt
- 1 nagy csipet só (kb. 12 g)
- 300 ml langyos víz
- 20 g friss élesztő
- 2 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 500 g pizzaliszt
- 1 nagy csipet só (kb. 12 g)
- 300 ml langyos víz
- 20 g friss élesztő
- 2 ek olívaolaj
Az egyszerű pizzatészta egyszerűsége a ráfordított idő mennyiségében rejlik. A nagyobb mennyiségű élesztő hamar megteszi hatását, de természetesen nem ad olyan tökéletes vékony tésztás pizzaélményt, mint a 24 óráig kelesztett változatok.
Elkészítéséhez a lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. A vízben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olajat, majd alaposan összedolgozzuk a lisztes résszel. Kidagasztjuk, és meleg helyen, lefedve kelesztjük kb. 60 percig, a lényeg, hogy a duplájára nőjön.
A tésztát kétfelé osztjuk, és alaposan lisztezett felületen, olajozott kézzel 2-3 mm vékony, kör alakúra nyújtjuk. Megpakoljuk ízlés szerinti feltétekkel, és 200-230 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Elkészítési idő: kb. 90 perc
Ha tetszett a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!