Hozzávalók
- 2 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje
- 120 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 150 g liszt
- 1 tk keményítő
- 1 csipet só
- 1 csapott tk sütőpor
A szóráshoz
- 2 nagy ek cukor
- 1 nagy ek porcukor
Hozzávalók
- 2 db tojássárgája
- 3 db tojásfehérje
- 120 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 150 g liszt
- 1 tk keményítő
- 1 csipet só
- 1 csapott tk sütőpor
A szóráshoz
- 2 nagy ek cukor
- 1 nagy ek porcukor
A tojássárgájákat a cukor felével habosra keverjük. A cukor másik felével a tojásfehérjéből verünk habot. A vaníliás cukrot, lisztet, keményítőt, sót és sütőport összekeverjük. A fehérjehabba forgatjuk a habos tojássárgáját és a lisztes keveréket is, majd habzsákba töltjük a masszát.
Egy tepsire rakunk egy sütőpapírt, megszórjuk kristálycukorral és a habzsákból babapiskóta alakú formákat nyomunk egymástól 2 ujjnyi távolságra, mert nőni fognak sülés közben. Várunk 4-5 percet, majd megszórjuk a porcukor és kristálycukor keverékével. 175 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük a babapiskótákat, majd megvárjuk amíg kihűlnek.