Hirdetés

Hozzávalók

a tojásfehérjés változathoz

2 db tojásfehérje (közepes tojásból)
bors
½ db citrom leve
370 ml vénusz napraforgó-étolaj
1 tk víz

a tojássárgájás majonézhez

2 db tojássárgája
bors
½ db citrom leve
200 - 220 ml vénusz napraforgó-étolaj
pár csepp víz, ha szükséges
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Házi majonéz kétféleképpen

Biztosak vagyunk benne, hogy a ketchup mellett a majonéz a másik olyan dolog, amit mindenki csak lekap a közértben a polcról, ahelyett, hogy otthon készítené el. Pedig ahogy mindenre, a szószokra is igaz, hogy a házinál nincsen jobb. Mutatjuk is tehát, hogy hogyan tudjátok otthon elkészíteni ezt a remek kis mártogatóst.
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

a tojásfehérjés változathoz

2 db tojásfehérje (közepes tojásból)
bors
½ db citrom leve
370 ml vénusz napraforgó-étolaj
1 tk víz

a tojássárgájás majonézhez

2 db tojássárgája
bors
½ db citrom leve
200 - 220 ml vénusz napraforgó-étolaj
pár csepp víz, ha szükséges
Bevásárlólistához adom

Tojásfehérjés változathoz:

A tojásfehérjét, sót, borsot, citromlevet egy magas falú edénybe rakjuk, felöntjük az olajjal és botmixerrel először az alsó részen kezdjük el krémesíteni a készülő majonézt, majd ahogy világosodik a krém, jövünk egyre feljebb, közben hozzáadjuk a vizet is, végül az egész majonézt homogén, világos színűre habosítjuk.

Fotó: Szilágyi Nóri

Tojássárgájás majonézhez:

Fotó: Szilágyi Nóri

Minden hozzávalót egy magas falú edénybe rakunk és elkezdjük botmixerrel krémesíteni. Ha túl hígnak tűnne, adunk hozzá még kevés olajat, ha túl sűrűnek bizonyul, kerülhet hozzá pár csepp víz.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások