Hozzávalók
A padlizsánkrémhez
- 3 db padlizsán
- 2 fej lilahagyma
- 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 1 csokor friss koriander
- olívaolaj
- 1 db lime leve
- 2 tk őrölt kömény
- 2 tk őrölt koriander
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 cm-es friss gyömbér
- só, bors
A naan chips-hez
- 150 g liszt
- 1 tk szárított élesztő
- 75 ml meleg víz
- 1 mk só
- 2 ek natúr joghurt
- 1 ek olvasztott vaj
- 1 ek nigella (feketehagymamag)
A chips lekenéséhez
- 50 g vaj
- 1 tk só
- 1 gerezd fokhagyma
Hozzávalók
A padlizsánkrémhez
- 3 db padlizsán
- 2 fej lilahagyma
- 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 1 csokor friss koriander
- olívaolaj
- 1 db lime leve
- 2 tk őrölt kömény
- 2 tk őrölt koriander
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 cm-es friss gyömbér
- só, bors
A naan chips-hez
- 150 g liszt
- 1 tk szárított élesztő
- 75 ml meleg víz
- 1 mk só
- 2 ek natúr joghurt
- 1 ek olvasztott vaj
- 1 ek nigella (feketehagymamag)
A chips lekenéséhez
- 50 g vaj
- 1 tk só
- 1 gerezd fokhagyma
A naanhoz a vízben elkeverjük az élesztőt és az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Folpackkal lefedjük és fél órát hagyjuk meleg helyen kelni. Ezután 6 egyenlő gombócot formázunk belőle, rárakjuk egy deszkára, konyharuhával letakarjuk és még fél órát hagyjuk kelni. Ha picit megkelt, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.
Egy gyorsforralóban a chips lekenéséhez felolvasztjuk a vajat és belerakjuk a sót, majd belereszeljük a fokhagymát, elzárjuk. Egy serpenyőt közepesen felmelegítünk, beletesszük egyesével a naant és gyorsan lefedjük. Kb. 3 percig sütjük így, amíg a felületén hólyagok keletkeznek, az alja pedig elkezd barnulni. Csipesszel óvatosan megfordítjuk és a sült felületét bekenjük a fokhagymás olvasztott vajjal. További 1 percig sütjük, majd kiszedjük és a másik felét is megkenjük vajjal. Mindegyiket 6 cikkre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megkenjük mindegyiket a maradék olvasztott vajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
A padlizsánkrémhez a padlizsánokat, koktélparadicsomot elfelezzük és rárakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Melléjük dobáljuk az egyik negyedbe vágott lilahagymát is. Meglocsoljuk őket egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. 4 gerezd fokhagymát alufóliába csomagolunk úgy, hogy rajta hagyjuk a héját. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd kivesszük és hagyjuk pár percet hűlni. A másik lilahagymát apróra vágjuk és egy evőkanál olajon puhára pároljuk. Megszórjuk az őrölt fűszerekkel, alaposan elkeverjük, majd elzárjuk. Egy aprítógépbe rakjuk az apróra vágott gyömbérrel együtt. 6 evőkanál olajjal és a lime levével jól lepürésítjük. Ezután belerakjuk a megsült zöldségeket: a padlizsánt, hagymát, paradicsomot és a héjából kinyomkodott fokhagymát. Megszórjuk az apróra vágott friss korianderrel, sózzuk, borsozzuk, majd jól lepürésítjük. A ropogósra sült naant a padlizsánkrém mellé tálaljuk.
Ha tetszett a padlizsánkrém receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!