Hirdetés

Klasszikus daragaluska

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
20 g libazsír (lehetőleg házi)
40 g víz
2 db tojás
1 tk só
0.25 tk bors
1 csokor petrezselyem
160 g búzadara
½ ek só a főzővízbe
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Klasszikus daragaluska

Eltérő, ki milyen méretű, formájú vagy állagú daragaluskát szeret a levesben. Az biztos, hogy a méretre nem lehet panasz, az ízre pedig maga Lajos a garancia.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
20 g libazsír (lehetőleg házi)
40 g víz
2 db tojás
1 tk só
0.25 tk bors
1 csokor petrezselyem
160 g búzadara
½ ek só a főzővízbe
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A daragaluska elkészítéséhez először kimérjük a libazsírt és a vizet, majd összekeverjük a tojásokkal, és kicsit habosra keverjük. Ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel, és végül belekeverjük a búzadarát, majd lefedve, hogy ne oxidálódjon, hűtőbe tesszük legalább két órára, de akár egész éjszakára is.

A pihentetett masszát egy vizezett kanállal és a kezünk segítségével galuska formájúra formázzuk, majd kb. 2-3 l gyöngyözve forró vízben feloldjuk a sót, és 5-6 perc alatt előfőzzük benne a galuskát. Arra kell figyelni, hogy fel kell “feszegetni” az edény aljáról, mert a galuska hajlamos odatapadni, majd alacsony lángon, fedő alatt további 30 percig főzzük. 

Daragaluska
Háromféle levesbetét Lajostól

Ha tetszett a klasszikus daragaluska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több levesbetét:

Maceszgombóc

Májgombóc

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?