Hozzávalók
- 20 g libazsír (lehetőleg házi)
- 40 g víz
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 0.25 tk bors
- 1 csokor petrezselyem
- 160 g búzadara
- ½ ek só a főzővízbe
Hozzávalók
- 20 g libazsír (lehetőleg házi)
- 40 g víz
- 2 db tojás
- 1 tk só
- 0.25 tk bors
- 1 csokor petrezselyem
- 160 g búzadara
- ½ ek só a főzővízbe
A daragaluska elkészítéséhez először kimérjük a libazsírt és a vizet, majd összekeverjük a tojásokkal, és kicsit habosra keverjük. Ízesítjük sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel, és végül belekeverjük a búzadarát, majd lefedve, hogy ne oxidálódjon, hűtőbe tesszük legalább két órára, de akár egész éjszakára is.
A pihentetett masszát egy vizezett kanállal és a kezünk segítségével galuska formájúra formázzuk, majd kb. 2-3 l gyöngyözve forró vízben feloldjuk a sót, és 5-6 perc alatt előfőzzük benne a galuskát. Arra kell figyelni, hogy fel kell “feszegetni” az edény aljáról, mert a galuska hajlamos odatapadni, majd alacsony lángon, fedő alatt további 30 percig főzzük.
Ha tetszett a klasszikus daragaluska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!