Hirdetés

Maceszgombóc

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
160 g pászka
60 g libazsír
½ tk bors
½ tk őrölt gyömbér
½ db szerecsendió reszelve
1 tk só
3 db tojás
1 csokor petrezselyem
160 g víz
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Maceszgombóc

Méltatlanul elfeledett levesbetét a maceszgombóc, pedig egyáltalán nem bonyolult, és nem kell hozzá extra hozzávaló sem. A fűszerezésnek köszönhetően viszont más lesz, mint a megszokott ízek, érdemes bevetni egy vasárnapi ebédnél.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
160 g pászka
60 g libazsír
½ tk bors
½ tk őrölt gyömbér
½ db szerecsendió reszelve
1 tk só
3 db tojás
1 csokor petrezselyem
160 g víz
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A maceszgombóchoz a pászkát egy konyharuhával körbecsomagoljuk, majd nyomó mozdulatokkal összetörjük. A libazsírt kimérjük, beleszórjuk a borsot, a gyömbért, a szerecsendiót és a sót, beleütjük a tojásokat, majd kicsit habosra keverjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, beleöntjük a vizet, majd összekeverjük az összetört pászkával, és letakarva legalább két órára a hűtőbe tesszük. A kész masszából golflabda méretű gombócokat formázunk (kifőzve ez teniszlabda nagyságú lesz) vizezett kézzel, majd gyöngyöző, sózott vízben kb. 35 perc alatt, fedővel lefedve készre főzzük.

Maceszgombóc
Háromféle levesbetét Lajostól

Ha tetszett a daragaluska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több levesbetét:

Daragaluska

Májgombóc

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?