Hozzávalók
- 160 g pászka
- 60 g libazsír
- ½ tk bors
- ½ tk őrölt gyömbér
- ½ db szerecsendió reszelve
- 1 tk só
- 3 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 160 g víz
Hozzávalók
- 160 g pászka
- 60 g libazsír
- ½ tk bors
- ½ tk őrölt gyömbér
- ½ db szerecsendió reszelve
- 1 tk só
- 3 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 160 g víz
A maceszgombóchoz a pászkát egy konyharuhával körbecsomagoljuk, majd nyomó mozdulatokkal összetörjük. A libazsírt kimérjük, beleszórjuk a borsot, a gyömbért, a szerecsendiót és a sót, beleütjük a tojásokat, majd kicsit habosra keverjük. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, beleöntjük a vizet, majd összekeverjük az összetört pászkával, és letakarva legalább két órára a hűtőbe tesszük. A kész masszából golflabda méretű gombócokat formázunk (kifőzve ez teniszlabda nagyságú lesz) vizezett kézzel, majd gyöngyöző, sózott vízben kb. 35 perc alatt, fedővel lefedve készre főzzük.
Ha tetszett a maceszgombóc receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!