Hirdetés

Májgombóc

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 fej hagyma
2 ek libazsír
1 db zsemle
300 g csirkemáj
1 ½ tk só
1 ½ tk pirospaprika
½ tk bors
1 ½ tk majoranna
3 db tojás
150 g búzadara
100 - 150 g zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Májgombóc

A májgombóc kicsit megosztóbb levesbetét, de sokan vannak, akik rajonganak érte, habár a májat nem kedvelik. Ez a csirkemájas verzió mindenképp megér egy próbát, ha már unjátok a csigatésztát vagy a másik két levesbetétet.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+
1 fej hagyma
2 ek libazsír
1 db zsemle
300 g csirkemáj
1 ½ tk só
1 ½ tk pirospaprika
½ tk bors
1 ½ tk majoranna
3 db tojás
150 g búzadara
100 - 150 g zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A májgombóchoz a kisebb fej hagymát finomra vágjuk, majd a libazsíron megpirítjuk, és félretesszük. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, és lesúlyozzuk. Erre megfelelő eszköz pl. egy konzerv. A csirkemájat megtisztítjuk, majd egy daráló segítségével aprítjuk. Ennek hiányában használhatunk botmixert, de akár egy kés segítségével is kapargathatjuk addig, amíg el nem fogy.

A zsemlét alaposan kinyomkodjuk, majd azt is ledaráljuk, és a májhoz adjuk a pirított hagymával együtt. Sózzuk, ízesítjük pirospaprikával, borssal és a májból készült ételeknél nagyon fontos majorannával. Beleütjük a tojásokat, alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk a búzadarát, és belekeverjük a zsemlemorzsát, de érdemes először nem az egészet, mert a tojástól és a májtól függ, hogy pontosan mennyire lesz szükségünk. A petrezselymet finomra vágjuk, beleszórjuk, és azzal együtt készre keverjük, majd fóliával letakarva egy órára a hűtőbe tesszük. 

A masszából vizezett kézzel ízlés szerinti nagyságú – nagyjából pingponglabda méretű – gombócokat formázunk, majd sózott, gyöngyözve forró vízbe tesszük, ellenőrizzük, hogy nem ragadtak-e le, és fedő alatt 30 perc alatt készre főzzük.

Maceszgombóc
Háromféle levesbetét Lajostól

Ha tetszett a májgaluska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több levesbetét:

Daragaluska

Maceszgombóc

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?