Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 ek libazsír
- 1 db zsemle
- 300 g csirkemáj
- 1 ½ tk só
- 1 ½ tk pirospaprika
- ½ tk bors
- 1 ½ tk majoranna
- 3 db tojás
- 150 g búzadara
- 100 - 150 g zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 ek libazsír
- 1 db zsemle
- 300 g csirkemáj
- 1 ½ tk só
- 1 ½ tk pirospaprika
- ½ tk bors
- 1 ½ tk majoranna
- 3 db tojás
- 150 g búzadara
- 100 - 150 g zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
A májgombóchoz a kisebb fej hagymát finomra vágjuk, majd a libazsíron megpirítjuk, és félretesszük. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, és lesúlyozzuk. Erre megfelelő eszköz pl. egy konzerv. A csirkemájat megtisztítjuk, majd egy daráló segítségével aprítjuk. Ennek hiányában használhatunk botmixert, de akár egy kés segítségével is kapargathatjuk addig, amíg el nem fogy.
A zsemlét alaposan kinyomkodjuk, majd azt is ledaráljuk, és a májhoz adjuk a pirított hagymával együtt. Sózzuk, ízesítjük pirospaprikával, borssal és a májból készült ételeknél nagyon fontos majorannával. Beleütjük a tojásokat, alaposan összekeverjük, majd beleszórjuk a búzadarát, és belekeverjük a zsemlemorzsát, de érdemes először nem az egészet, mert a tojástól és a májtól függ, hogy pontosan mennyire lesz szükségünk. A petrezselymet finomra vágjuk, beleszórjuk, és azzal együtt készre keverjük, majd fóliával letakarva egy órára a hűtőbe tesszük.
A masszából vizezett kézzel ízlés szerinti nagyságú – nagyjából pingponglabda méretű – gombócokat formázunk, majd sózott, gyöngyözve forró vízbe tesszük, ellenőrizzük, hogy nem ragadtak-e le, és fedő alatt 30 perc alatt készre főzzük.
Ha tetszett a májgaluska receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!