Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 4 db paprika
- 200 ml passata
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk kömény
- 1 nagy csipet kakukkfű
- só, bors
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 4 db paprika
- 200 ml passata
- 1 tk pirospaprika
- 1 mk kömény
- 1 nagy csipet kakukkfű
- só, bors
Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. A paradicsomok alját kereszt alakban bevágjuk, és leforrázzuk őket, így könnyen le tudjuk majd húzni a héjukat. A paprikát felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymás alaphoz, majd pár perc pirítás után a felkockázott paradicsomot is.
Ha a paradicsomok kicsit összeestek, akkor felöntjük a passatával, majd megszórjuk a fűszerekkel. Alacsony lángon főzzük a lecsót, elfőzzük a levét, majd botmixerrel pürésítjük. Megvárjuk míg kihűl, és hűtőben tároljuk. Tükörtojással és kolbászkarikákkal tálaljuk.
Ha tetszett a lecsós szendvicskrém receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!