Hirdetés

A legelegánsabb köret: hercegnő burgonya

Hozzávalók

15
darabhoz
+
800 g főzni való krumpli
90 g vaj
2 db tojássárgája
1 nagy csokor petrezselyem
½ tk őrölt szerecsendió
só, bors
parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

A legelegánsabb köret: hercegnő burgonya

Imádjuk a burgonyát mindenféle formában, mégis néha jól esnek a sült krumplinál kicsit komplikáltabb és mutatósabb változatai. A hercegnő burgonyáról sokan azt gondolják, hogy nem tartozik a legegyszerűbb köretek közé, pedig ez tipikusan az a kaja, aminél kevés belefektetett munkával hatalmasat lehet villantani!:)
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

15
darabhoz
+
800 g főzni való krumpli
90 g vaj
2 db tojássárgája
1 nagy csokor petrezselyem
½ tk őrölt szerecsendió
só, bors
parmezán
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni, miután megfőtt, hideg vizet eresztünk rá majd meghámozzuk. Egy krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, borsozzuk és megvárjuk, hogy kihűljön. Hozzáadjuk a tojássárgát, a durvára vágott petrezselymet és a szerecsendióval fűszerezzük. Az egészet alaposan összekeverjük és egy habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsire nyomkodjuk a masszát és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Mikor még meleg megszórjuk reszelt parmezánnal, akkor tökéletes, ha kívül ropog, belül pedig lágy és krémes.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások