Hozzávalók
- 800 g főzni való krumpli
- 90 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 nagy csokor petrezselyem
- ½ tk őrölt szerecsendió
- só, bors
- parmezán
Hozzávalók
- 800 g főzni való krumpli
- 90 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 1 nagy csokor petrezselyem
- ½ tk őrölt szerecsendió
- só, bors
- parmezán
A burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni, miután megfőtt, hideg vizet eresztünk rá majd meghámozzuk. Hozzádobjuk a vajat, egy krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, borsozzuk, és megvárjuk, hogy kihűljön. Hozzáadjuk a tojássárgát, a durvára vágott petrezselymet és a szerecsendióval fűszerezzük. Az egészet alaposan összekeverjük és egy habzsákba töltjük, sütőpapírral bélelt tepsire nyomkodjuk a masszát és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Mikor még meleg megszórjuk reszelt parmezánnal, akkor tökéletes, ha kívül ropog, belül pedig lágy és krémes.