Hozzávalók
Az almamártáshoz
- 400 g alma (tisztítva)
- 1 rúd fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 600 ml víz
- 4 ek cukor
- 25 g vaníliás pudingpor
- ½ db citrom reszelt héja
A tálaláshoz
- főtt hús
- főtt krumpli
- néhány szál petrezselyemzöld
Hozzávalók
Az almamártáshoz
- 400 g alma (tisztítva)
- 1 rúd fahéj
- 3 db szegfűszeg
- 600 ml víz
- 4 ek cukor
- 25 g vaníliás pudingpor
- ½ db citrom reszelt héja
A tálaláshoz
- főtt hús
- főtt krumpli
- néhány szál petrezselyemzöld
Az almamártás elkészítéséhez a megtisztított almát kockákra vágjuk, és egy lábasba tesszük a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt. Felöntjük a víz kétharmad részével. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot, majd közepesen erős lángon elkezdjük főzni. Forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. A pudingport csomómentesre keverjük a maradék vízzel, és besűrítjük vele a szószt, végül belereszeljük a citrom héját.
Főtt hússal, illetve apróra vágott petrezselyemmel megszórt főtt krumplival tálaljuk. Érdemes frissen fogyasztani, mert állásában a pudingnak köszönhetően igencsak beköt.
Elkészítési idő: 15 perc
Ha nincs bevált húsleves recepted, amiből a főtt húst kivehetnéd a mártás mellé, akkor nyugodtan szemezgess az oldalon, van miből válogatni. Íme az egyik!
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több almás recept:
Lila káposztás-almás-répás saláta naranccsal
Citrusos ráksaláta marinált almával
Bundás alma fahéjas cukorba forgatva