Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 ek porcukor a tésztába
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 150 ml tej
- 600 g alma
- 3 ek liszt
- olaj
az almák forgatásához
- 3 ek kristálycukor
- 2 - 3 tk fahéj
Hozzávalók
A tésztához
- 150 g liszt
- 1 ek porcukor a tésztába
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
- 2 tojás
- 150 ml tej
- 600 g alma
- 3 ek liszt
- olaj
az almák forgatásához
- 3 ek kristálycukor
- 2 - 3 tk fahéj
A lisztet, a porcukrot, egy csipet fahéjat és a sót egy tálba tesszük, majd hozzáütjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, és kézi habverővel kikeverjük a tésztát. Belereszelünk egy kisebb almát is, és elkeverjük benne.
A többi almát megpucoljuk, és kiszúrjuk a csumáját. Ha nincs ilyen eszközünk, egy keskeny pengéjű késsel vágjuk ki. Az olajat körülbelül 160 fokosra melegítjük. Míg melegszik az olaj, egy tálban összekeverjük a maradék fahéjat és a kristálycukrot. Ebbe fogjuk beleforgatni a már kisütött almáinkat.
Az almából körülbelül fél centi vastagságú szeleteket vágunk, és beleforgatjuk a maradék, 3 evőkanálnyi lisztbe, majd a korábban bekevert sűrű palacsintatésztába mártjuk.
Lecsepegtetjük róla a felesleges tésztát, és az olajba tesszük. Körülbelül 2-3 perc alatt szép barnára sütjük az almaszeleteket, majd lecsurgatjuk róluk az olajat, és még forrón a fahéjas cukorba hempergetjük.
Tányérra szedjük az almaszeleteket, és már ehetjük is.
Ha tetszett a fahéjas cukorba forgatott bundás alma receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!