Hozzávalók
A marinált almához
- 200 ml vörösbor
- 2 db csillagánizs
- 1 ½ ek cukor
- 1 - 2 db alma
A salátához
- 300 g garnéla
- 3 db citrom
- 1 db chili
- 2 csokor petrezselyem
- 1 db narancs
- ½ db pomelo
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 g salátakeverék
A dresszinghez
- 2 ek méz
- 1 púpos tk dijoni mustár
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 2 ek olaj
Citrusos ráksaláta marinált almával
Hozzávalók
A marinált almához
- 200 ml vörösbor
- 2 db csillagánizs
- 1 ½ ek cukor
- 1 - 2 db alma
A salátához
- 300 g garnéla
- 3 db citrom
- 1 db chili
- 2 csokor petrezselyem
- 1 db narancs
- ½ db pomelo
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- 100 g salátakeverék
A dresszinghez
- 2 ek méz
- 1 púpos tk dijoni mustár
- 1 csipet őrölt gyömbér
- 2 ek olaj
A garnéla és a friss, citrusos ízek pompásan passzolnak egymáshoz.
A bort felfőzzük a csillagánizzsal és a cukorral. Az almát meghámozzuk és felkockázzuk, majd ráöntjük a bort, és hagyjuk benne kihűlni.
A rákot bepácoljuk a citromlé, a karikára vágott chili és a felaprított petrezselyemzöld keverékébe. A dresszinghez a mézet, a mustárt, az olajat és a gyömbért egy kis tálban alaposan összekeverjük. A narancsot és a pomelót megpucoljuk, és a hártyáik mellett gerezdekre vágjuk úgy, hogy a gerezdeken ne maradjon hártya.
A rákot kivesszük a pácból, leszedjük róla a petrezselyemzöldet és a chilit, majd kevés olívaolajon megpirítjuk egy serpenyőben. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Ha szeretnénk, hogy csípősebb legyen, pirítsunk vele egy kevés chilit is.
Összekeverjük az alkotóelemeket, tányérra szedjük, majd nyakon öntjük a dresszinggel. (Vigyázzunk, hogy a dresszing csak a tálalás előtt kerüljön a salátára, mert a mustár „megmarja” a salátaleveleket.)
Ha tetszett a citrusos ráksaláta marinált almával receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!