Hozzávalók
- 2 ek méz
- 1 ek citromlé
- 130 g baracklekvár
- 80 ml rum
- 200 ml tejszín
- 100 ml tej
- 2 - 3 csepp piros ételfesték
- 70 g babapiskóta
- 2 ek mazsola
Hozzávalók
- 2 ek méz
- 1 ek citromlé
- 130 g baracklekvár
- 80 ml rum
- 200 ml tejszín
- 100 ml tej
- 2 - 3 csepp piros ételfesték
- 70 g babapiskóta
- 2 ek mazsola
A puncsfagyi elkészítéséhez a mézet, a citromlevet, a baracklekvárt és a rumot összeturmixoljuk. Felöntjük a tejszínnel és a tejjel, hozzáadjuk az ételfestéket, majd azzal is habosra turmixoljuk. Fagyigépbe tesszük a keveréket, és elkezdjük kifagyasztani.
A babapiskótát morzsás állagúra zúzzuk, a mazsolát pedig 5 percig főzzük vízben, majd leszűrjük és lehűtjük. Amikor szoba-hőmérsékletűre hűlt a mazsola, a már majdnem teljesen kész fagyihoz keverjük a babapiskótával együtt. Amennyiben nincs fagyigépünk, a keveréket tegyük a fagyasztóba, és óránként keverjük át jó alaposan, egészen addig, amíg krémesre nem fagy.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Fagyasztás: 90 perc (géppel)
- Összesen: 105 perc
Ha tetszett a puncsfagyi receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több fagyi:
Cukormentes eperfagyi
Banános-epres fagyi
Málnás görögjoghurt-fagyi