Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka (300 g/db)
- 1 ek fűszerpaprika
- 120 ml 10%-os ecet
- 150 ml víz
- 1 ek porcukor
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- só, bors
Uborkasaláta
Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka (300 g/db)
- 1 ek fűszerpaprika
- 120 ml 10%-os ecet
- 150 ml víz
- 1 ek porcukor
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- só, bors
Az uborkasaláta első lépéseként a kígyóuborkát mandolin segítségével vékonyan felszeleteljük és egy tálba tesszük. Megszórjuk a fűszerpaprikával, hozzáadjuk az ecetet, a vizet, a porcukrot és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan elkeverjük. Akár azonnal is fogyasztható, de ha még jobb ízélményre vágyunk, érdemes minimum 30 percet állni hagyni.
- Elkészítési idő: 5 perc
- Pihentetés: 30 perc
Ha tetszett az uborkasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Az uborkasaláta elmaradhatatlan eleme a vasárnapi ebédeknek, de az ünnepekkor megpakolt asztalokról sem hiányozhat. Ahány ház, annyi szokás, készíthetitek tejfölösen, ecetesen, de akár joghurttal is. A mi verziónkat a piros fűszerpaprika teszi igazán magyarossá, aminek köszönhetően remekül passzol kedvenc kajáinkhoz, mint a pörkölt vagy a klasszik vasárnapi rántott hús. Ezekhez a receptekhez kötelező kipróbálni:
Zsolti-féle mohácsi pörkölt kovászos cipóban