Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
150 g zsír
1.2 kg hagyma
2 db paradicsom (2 db/300 g)
2 db paprika (2 db/300 g)
70 g paprikakrém
70 g darált paprika
3 db sertésköröm (3 db/1 kg)
4 gerezd fokhagyma
1 db sertéscsülök (1 db/1,5 kg)
só, bors
4 ek pirospaprika
6 - 8 szem krumpli (6 szem/1,3 kg)

A paprikás-ecetes uborkasalátához

2 db paprika (2 db/300 g)
1 db kígyóuborka (1 db/260 g)
1 fej salottahagyma (1 fej/80 g)
500 ml víz
50 ml ecet
1 - 2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csülök-köröm pörkölt, ahogy a nagyi készíti

A pörköltek pörköltje, amit kizárólag csak úgy érdemes enni, ha tetőtől talpig szaftosak leszünk. Így nem feltétlenül első randis étel, mondjuk én a másodikon már simán bejátszanám.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

6 - 8
főre
+
150 g zsír
1.2 kg hagyma
2 db paradicsom (2 db/300 g)
2 db paprika (2 db/300 g)
70 g paprikakrém
70 g darált paprika
3 db sertésköröm (3 db/1 kg)
4 gerezd fokhagyma
1 db sertéscsülök (1 db/1,5 kg)
só, bors
4 ek pirospaprika
6 - 8 szem krumpli (6 szem/1,3 kg)

A paprikás-ecetes uborkasalátához

2 db paprika (2 db/300 g)
1 db kígyóuborka (1 db/260 g)
1 fej salottahagyma (1 fej/80 g)
500 ml víz
50 ml ecet
1 - 2 ek porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csülök-köröm pörkölt elkészítéséhez a tisztított hagymát finomra vágjuk, majd egy nagyobb lábasban, a zsírt hozzáadva közepes lángon megdinszteljük. Pár perc után beledobjuk a kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát is. További 2-3 perc pirítás után beletesszük a paprikakrémet és a darált paprikát, majd jöhetnek bele a felezett körmök, ezt is kissé lepirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és elkezdjük főzni, mivel a körömnek több idő kell, hogy megpuhuljon. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kb. 50 percig főzzük.

A csülköt kb. 4×4 cm-es kockákra vágjuk, és azt is a pörköltbe tesszük. Ismét felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és addig főzzük, míg a húsok meg nem puhulnak. Ez az idő akár 3 óra is lehet. Közben kevergetjük, nehogy lekapjon, és ha szükséges, pótoljuk a folyadékot, de ne vigyük túlzásba, egy-egy felöntésnél maximum 200 ml vizet adunk hozzá.

Amikor szinte teljesen puha a hús, hozzáadjuk a cikkekre vágott burgonyát. Mivel a burgonya felveszi a sót, amennyiben szükséges, pótoljuk azt a vízzel együtt. Ha megpuhult a krumpli is, lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tányérba szedjük a pörköltet, és friss kenyérrel, illetve paprikás-ecetes uborkasalátával tálaljuk.

A paprikás-ecetes uborkasalátához a zöldségeket karikára vágjuk. Egy tálban hozzáadjuk a vízhez az ecetet és a cukrot, majd elkeverjük. Megvárjuk míg a cukor elolvad, és a zöldségekre öntjük. 

csülök köröm pörkölt
Csülök-köröm pörkölt

Elkészítési idő: kb. 240 perc

Ha tetszett a csülök-köröm pörkölt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több csülök recept:

Csülök pékné módra
Csülök egészben, hentes módra
Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?