Hozzávalók
- 300 g kelbimbó
- 1 ek olívaolaj
- só
- 1 ek szezámolaj
- 300 g csirkemell
A kung pao szószhoz
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 tk kristálycukor
- 2 cm-es gyömbér reszelve
- 1 tk chilipehely
- 50 ml szójaszósz
- 80 ml víz
- 40 ml rizsecet
- 10 ml méz
- 10 g keményítő
- 1 tk őrölt rózsabors
- só
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
- 200 g főtt rizs
- 1 ek fekete szezámmag
Hozzávalók
- 300 g kelbimbó
- 1 ek olívaolaj
- só
- 1 ek szezámolaj
- 300 g csirkemell
A kung pao szószhoz
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 tk kristálycukor
- 2 cm-es gyömbér reszelve
- 1 tk chilipehely
- 50 ml szójaszósz
- 80 ml víz
- 40 ml rizsecet
- 10 ml méz
- 10 g keményítő
- 1 tk őrölt rózsabors
- só
A tálaláshoz
- 2 szál újhagyma
- 200 g főtt rizs
- 1 ek fekete szezámmag
A kelbimbók végét levágjuk, külső leveleit leszedjük, elfelezzük őket, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 18-22 percig sütjük, félidőnél átforgatjuk.
Egy serpenyőben szezámolajat hevítünk és a megtisztított, vékony csíkokra vágott csirkét alaposan lepirítjuk benne, hogy szép aranybarna legyen, majd félrehúzzuk. Egy tálban habverővel kikeverjük a kung pao szósz összetevőit. A megsült kelbimbókat hozzádobjuk a csirkéhez, visszarakjuk a tűzhelyre, 2 perc alatt összeforgatjuk, majd felöntjük a szósszal és közepes lángon 6-7 percig főzzük, néha megkevergetve. Végül megszórjuk karikákra vágott újhagymával és fekete szezámmaggal szórt főtt rizzsel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 35 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a kelbimbós kung pao csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Az ázsiai konyha szerelmeseinek jó hírünk van: ezen kívül még végtelen receptet találtok az oldalon, de most hozunk is párat.
Kung Pao csirke gluténmentesen