Hozzávalók
- 2 db tojássárgája
- 1 tk mustár
- 1 kis citromlé
- 1 csipet só
- 400 ml olaj
Hozzávalók
- 2 db tojássárgája
- 1 tk mustár
- 1 kis citromlé
- 1 csipet só
- 400 ml olaj
A házi majonéz elkészítéséhez a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet és a sót elkeverjük egy tálban, aztán folyamatosan csurgatva, egy habverővel beledolgozzuk az olajat, mindig csak annyit, amennyit felvesz. Ízesítjük egy kis citromlével, amitől kifehéredik, és ízlés szerint egy kis porcukorral. A végén, ha szükségesnek találjuk, pár csepp vízzel hígítjuk.
Ha tetszett a ázi majonéz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több alapkészítmény:
Így készíts tökéletes rántott pontyot!