Kókuszos aranygaluska

Kókuszmámor

Forralt boros palacsinta csokihabbal

A forralt bor imádók kedvenc palacsintája
Hirdetés

Hogyan süss tökéletes bélszín steaket?

Hirdetés
Tökéletes steaket sütni, korántsem akkora ördöngösség. Lessétek el Ákos tippjeit a mindig szaftos, tökéletes eredményért és zsebeljétek be a dicsérő szavakat!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

A bészín steaktől sokan ódzkodnak, hiszen nem egy olcsó dolog, így elrontani se szeretné senki. Ha követitek a videóban látott sütési tippeket, hogy minden alkalommal éttermi minőségi steak fog az asztalotokra kerülni.

Ahhoz, hogy tökéletes végeredményt érjünk el, a húst sütés előtt legalább 20 perccel  vegyük ki a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen. Ha ez megtörtént, közvetlenül sütés előtt jó alaposan sózzuk, borsozzuk.

Egy jó minőségű öntöttvas vagy tapadásmentes serpenyőt füstölésig hevítünk, és végig tartsuk maximális hőmérsékleten. A hús kérgesítéséhez mindenféleképpen neutrális olajat használjunk, ami jól bírja a magas hőmérsékletet. Ha a serpenyő elérte a maximális hőfokát, óvatosan öntsünk bele 2-3 evőkanálnyit a kiválasztott olajból, és mehet rá a hús. Mérettől függően, oldalanként 2-3 percig pirítsuk. Az utolsó 1-2 percnél rádobjuk a vajat, a zöldfűszereket és a megroppantott fokhagymát, majd addig pirítjuk tovább, amíg a vaj megbarnul.

Figyeljünk, hogy a húst ne főzzük, ne hagyjuk, hogy levet eresszen, hanem pirítva kérgesítjük. Éppen ezért sütés közben ne szurkáljuk, nyomkodjuk, préseljük, mert ha távoznak belőle az értékes nedvek, a szaftos steak helyett egy száraz húsdarab lesz a tányérunkon.

A kérgesített húst egy kisebb tepsire rakjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 4-5 percre. Félidőnél megfordítjuk. Ezután kivesszük, és 10-15 percig hagyjuk pihenni a rácson, közben percenként fordítsuk meg, hogy biztosan megőrizze a nedvességet. Ha eggyel sültebb végeredményt szeretnétek, a sütőben töltött időhöz adjatok még 4-5 percet, ha pedig well done steakre vágytok, akkor legalább 15 percig, vagy annál több ideig süssétek.

Bélszín steak

Ha tetszettek a tippek steaksütéshez, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ezeket is nézd meg:

Így lesz tökéletes a sült kolbász és a hurka

T-bone steak fűszervajjal

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?