Hozzávalók

1
adag
+

Alaprántás

45 g olaj
45 g liszt

Hagymás rántás 4 főre. főzelékbe

45 g olaj
45 g ALDI Happy Harvest finomliszt
½ csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma

Pirospaprikás rántás 4 főre. leveshez

20 ml olaj
20 g liszt
1 csapott tk pirospaprika
1 csipet kömény
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Így készíts rántást leveshez és főzelékhez!

A rántástól sokan félnek, de ha jók az arányok, akkor nem lesz gond, mert ebben a videóban megmutatjuk, hogy készül, és milyen arányban használjuk levesekhez, vagy főzelékekhez!
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

1
adag
+

Alaprántás

45 g olaj
45 g liszt

Hagymás rántás 4 főre. főzelékbe

45 g olaj
45 g ALDI Happy Harvest finomliszt
½ csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma

Pirospaprikás rántás 4 főre. leveshez

20 ml olaj
20 g liszt
1 csapott tk pirospaprika
1 csipet kömény
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A rántás készítése egyáltalán nem bonyolult. Az alaprántáshoz ugyanolyan mennyiségű növényi vagy állati zsiradékot és lisztet használunk. Az olajat egy vastagabb falú edényben felmelegítjük, majd hozzászórjuk a lisztet. Ezeket közepesen erős lángon, folyamatos keverés mellett zsemleszínűre pirítjuk.

Egy négyfős – pl. zöldborsófőzelékhez – tökéletesen passzol a hagymás rántás készítése. Ehhez elkészítjük a zsemleszínű alaprántásunkat, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát, kb. fél percig kevergetjük, és kész is. Félrehúzzuk, és a kihűlt rántást először a főzelékből kivett, egy merőkanálnyi meleg folyadékkal elkeverjük, majd az egészet az ételhez adjuk, újra elkeverjük, és egyet forralunk rajta.

Egy négyfős – pl. magyaros zöldborsóleveshez – remekül illik a pirospaprikás rántás. Ehhez az alaprántáshoz paprikát és köményt szórunk, majd kb. 40-60 mp-ig kevergetjük alacsony lángon. Ezután az előzőekhez hasonlóan félretesszük, lehűtjük, hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, és egyet forralunk rajta.

rántás készítése

Ha tetszett a rántás készítése, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

További okosságok a Basic rovatból:

Tésztadagasztás lépésről lépésre

Hogyan szeletelj, dinsztelj, piríts hagymát? – tippek, trükkök

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?