Hozzávalók

2
főre
+
4 db tojás
só, bors
50 ml tejszín
1 - 2 ek zsiradék
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Rántotta kisokos - így lesz perfekt a végeredmény!

Egy perfekt rántotta receptje szinte minden pillanatban jól tud jönni, már csak azt kell eldöntenünk, hogy a lágyabb és krémesebb vagy a szilárdabb verzióját válasszuk inkább.
Kipróbáltam, jóóó lett!
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
4 db tojás
só, bors
50 ml tejszín
1 - 2 ek zsiradék
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

Lágyabb verzió

A lágyabb rántottához egy kisebb tálba beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, és egy villával alaposan felverjük. Egy serpenyőben, közepes lángon zsiradékot melegítünk, és beleöntjük a tojást. Folyamatosan keverjük, és 1-2 perc után le is kapcsoljuk a hőt. Épp csak addig sütjük, ameddig egy pici tartása lesz, viszont nem veszíti el a krémességét, lágyságát.

rántotta
Lágy rántotta

Szilárdabb verzió

Egy kisebb tálba beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, és egy villával alaposan felverjük. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, majd beleöntjük a tojást. Hagyjuk, hogy jó alaposan átsüljön az alja, majd megfordítjuk, és néhányszor áthúzzuk benne a fakanalat, hogy nagyobb darabokat kapjunk. Addig sütjük, amíg színt kap, és a nedvességtartalma nagy részét elveszíti.

rántotta
Szilárdabb verzió, zsemlében tálalva

Ha omlettet szeretnénk, hagyjuk egyben átsülni mindkét oldalt, majd félbehajtjuk. Ízlés szerint friss zöldségekkel és zsemlével tálaljuk.

rántotta
Omlett

Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több rántottás recept:

Tojásrántottával töltött bundáskenyér
Zé-féle krémsajtos rántottás szendvics
Cuccos reggeli: röszti karamellizált baconnel és rántottával

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?