Hozzávalók
- 35 - 40 db nagyobb chilipaprika (összesen kb. 400 g)
- 1.1 kg kaliforniai paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 g 3:1-es befőzőcukor
- só
- 500 ml száraz fehérbor
- 100 ml víz
- 1 db citrom leve
Hozzávalók
- 35 - 40 db nagyobb chilipaprika (összesen kb. 400 g)
- 1.1 kg kaliforniai paprika
- 5 gerezd fokhagyma
- 500 g 3:1-es befőzőcukor
- só
- 500 ml száraz fehérbor
- 100 ml víz
- 1 db citrom leve
A chilidzsem egy igazán pikáns finomság, mutatjuk, hogyan készül:
Első lépésként a chiliket félbevágjuk, a magokat kikaparjuk. Beletesszük egy késes aprítóba a megtisztított kaliforniai paprikával és a fokhagymával együtt, és alaposan ledaráljuk. Az így kapott masszát egy magas falú edénybe szedjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot és a sót, és felöntjük a borral és a vízzel. A dzsem savasságát ízlés szerint beállítjuk egy kis citromlével, majd addig főzzük, amíg elérjük a kívánt állagot.
- Elkészítési idő: 90 perc
Ha tetszett a chilidzsem receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!