Hozzávalók
- 1 kg friss málna
- 300 g cukor
- 1 db citrom
- 1 csokor friss bazsalikom
Hozzávalók
- 1 kg friss málna
- 300 g cukor
- 1 db citrom
- 1 csokor friss bazsalikom
A málnát megmossuk, és egy lábasba rakjuk a cukorral, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával együtt. 7-8 percig rotyogtatjuk, majd beledobjuk a bazsalikomleveleket, és leturmixoljuk.
Egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, visszarakjuk a tűzhelyre, és további 2 percig főzzük. Tiszta üvegbe tesszük, rázárjuk a fedőt, és hagyjuk kihűlni. 2-3 hétig eláll a hűtőben a lekvárunk.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Hűtés: 60 perc
- Összesen: 75 perc
Ha tetszett a Bazsalikomos málnalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!