Hirdetés

Bazsalikomos málnalekvár

Hozzávalók

1
db 750 ml-es üveghez:
+
1 kg friss málna
300 g cukor
1 db citrom
1 csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bazsalikomos málnalekvár

Itt a málnaszezon, és ahogy az epernek, úgy a málnának is csodásan áll a bazsalikom.
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

1
db 750 ml-es üveghez:
+
1 kg friss málna
300 g cukor
1 db citrom
1 csokor friss bazsalikom
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A málnát megmossuk, és egy lábasba rakjuk a cukorral, a citrom kifacsart levével és lereszelt héjával együtt. 7-8 percig rotyogtatjuk, majd beledobjuk a bazsalikomleveleket, és leturmixoljuk.

Egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk, visszarakjuk a tűzhelyre, és további 2 percig főzzük. Tiszta üvegbe tesszük, rázárjuk a fedőt, és hagyjuk kihűlni. 2-3 hétig eláll a hűtőben a lekvárunk.

  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Hűtés: 60 perc
  • Összesen: 75 perc
bazsalikomos málnalekvár
Bazsalikomos málnalekvár

Ha tetszett a Bazsalikomos málnalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több fincsi lekvár:

Sárgabaracklekvár

Gyömbéres meggylekvár

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?