Hozzávalók
- 500 g piros alma
- 500 g vilmoskörte
- 300 g kristálycukor
- 4 rúd fahéj
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 200 ml víz
Fahéjas alma-körte lekvár
Hozzávalók
- 500 g piros alma
- 500 g vilmoskörte
- 300 g kristálycukor
- 4 rúd fahéj
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja és leve
- 200 ml víz
A fahéjas alma-körte lekvár elkészítéséhez az almát és a körtét megmossuk, héjastul cikkekre vágjuk és a magházát kivesszük. Egy fazékba dobjuk az összes többi alapanyaggal együtt, és alacsony lángon 30-35 perc alatt megfőzzük. Akkor jó, ha a folyadék ⅔-a elpárolgott. Kivesszük a fahéjat belőle, és botmixerrel leturmixoljuk. Nem is fontos totálisan lepürésíteni, nyugodtan maradhat benne kissé darabosan is a gyümölcs. Még forrón befőttesüvegbe töltjük. Rácsavarjuk a tetejét, megfordítjuk és szárazdunsztban kihűtjük. Utána már csak annyi a dolgunk, hogy felhasználjuk a kedvenc desszertjeinkhez.
- Elkészítési idő: 10 perc
- Főzési idő: 30-35 perc
- Hűtési idő: 2-3 óra
Ha tetszett a fahéjas alma-körte lekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A fahéj egy nagyon népszerű fűszer, amit elsősorban édes ételekben használunk. Ez persze nem zárja ki, hogy egy húsos ragut dobjunk fel vele! Mutatunk is néhány izgalmas receptet, amiből szerintünk vétek kihagyni:
Baconos mini kolbászok fahéjjal
Szilvás édesburgonya-gombóc fahéjas joghurttal és pekándióval