A meggylekvár már önmagában is kiváló, de hidd el, egy kis kakukkfű nem fogja elrontani. Pillanatok alatt elkészül, viszont a kamra polcán hosszú ideig eláll. Már ha lesz rá lehetősége, és nem kened rá egyből a kalácsra.
A kakukkfüves meggylekvárhoz a meggy kb. 80%-át egy lábasba tesszük a cukorral együtt, egy botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a maradék meggyet és a kakukkfüvet is, majd forrástól számítva kb. 5 percig főzzük közepes hőfokon.
Kivesszük belőle a kakukkfüvet, és csírátlanított üvegekbe töltjük az ekkor még kissé folyós lekvárt, majd fejjel lefelé kidunsztoljuk, vagyis konyharuhába csomagolva lassan kihűtjük. Sokáig eláll, viszont felbontás után tegyük hűtőbe!
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a kakukkfüves meggylekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Bizonyára sokakat elfog egy jóleső érzés, mikor a kamra polcáról leveszik a nagymama által készített lekvárt, szinte automatikusan elfog egy nosztalgikus hangulat tőle, beugrik egy gyerekkori emlék, vagy egy boldog pillanat a nagyszülőkkel. Ha te magad is szeretnél befőzni, akkor a kakukkfüves meggylekvár mellett próbáld ki a többi receptünket is!
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.