Hozzávalók
- 1 kg meggy (magozott állapotban)
- 500 g 2:1 befőzőcukor
- 3 ág kakukkfű
Hozzávalók
- 1 kg meggy (magozott állapotban)
- 500 g 2:1 befőzőcukor
- 3 ág kakukkfű
A kakukkfüves meggylekvárhoz a meggy kb. 80%-át egy lábasba tesszük a cukorral együtt, egy botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd elkezdjük melegíteni. Hozzáadjuk a maradék meggyet és a kakukkfüvet is, majd forrástól számítva kb. 5 percig főzzük közepes hőfokon.
Kivesszük belőle a kakukkfüvet, és csírátlanított üvegekbe töltjük az ekkor még kissé folyós lekvárt, majd fejjel lefelé kidunsztoljuk, vagyis konyharuhába csomagolva lassan kihűtjük. Sokáig eláll, viszont felbontás után tegyük hűtőbe!
- Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a kakukkfüves meggylekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!