Szőlőből lekvárt készíteni a legjobb móka. Csak bedobáljátok a cukrot és a szőlőszemeket egy lábasba, aztán néha átkeveritek, és egyszer csak kész lesz az édes, selymes szőlőlekvár.
A szőlőlekvárhoz a szőlőt megmossuk, és a szárról leszedjük a szemeket. Bedobjuk őket a cukorral együtt egy lábasba, és közepes lángon kb. 1 órán át főzzük, majd botmixerrel kicsit átzúzzuk.
Mikor besűrűsödött, egy nagyobb lyukú szitán áttörjük, hogy fennmaradjanak a magok, majd jól átmosott befőttesüvegekbe töltjük. Rácsavarjuk a tetejüket, 5 percre fejtetőre állítjuk, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Ezután lehet félretenni, vagy akár megkóstolnia művet, ami piritóssal a legjobb, de tésztához is kipróbálhatjátok!
Ha tetszett a szőlőlekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ősszel is számos gyümölcs érik, amikből remek lekvárt lehet készíteni. Mi csináltunk már almából, körtéből, és a verhetetlen fügéből is, mindegyiket imádjuk! Hiszen nincs is jobb a reggeli kalácsra, mint a saját készítésű lekvár! Próbáld ki ezeket a recepteket is!
A receptek mentéséhez, illetve a hozzávalók növeléséhez és csökkentéséhez be kell lépned az oldalra, vagy regisztrálnod kell, ha még nem hoztál létre profilt.
Ha a Bejelentkezés Facebookkal gombra kattintasz, és még nem vagy Street Kitchen felhasználó, rendszerünk regisztrálni fog, Te pedig ezzel elfogadod a Street Kitchen szerződéses feltételeit és adatvédelmi szabályzatát.
Hozzáadom a bevásárlólistámhoz.
Válassz az eddigi listáid közül, vagy hozz létre újat, hogy hozzáadd a/az
receptet egy összesített bevásárló listához.