A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 3 kg szilva
- 400 g kristálycukor
- 1 ek őrölt fahéj
- 2 db citrom
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 3 kg szilva
- 400 g kristálycukor
- 1 ek őrölt fahéj
- 2 db citrom
A szilvalekvárhoz először a szilvákat megmossuk, elfelezzük és kiszedjük a magokat. Az előkészített gyümölcsöt beledobjuk egy magas falú lábosba, ami befér a sütőbe. Rászórjuk a cukrot, a fahéjat és a citromok kifacsart levét. (A citrom reszelt héjára is szükség lesz, de azt csak a végén tesszük bele.)
160 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 3-4 órán keresztül rotyogtatjuk. No persze, azért ezt is meg kell néha keverni… Ha már kellően besűrűsödött a lekvárunk, kivesszük a sütőből, hozzákeverjük a reszelt citromhéjat, majd csírátlanított üvegekbe szedjük és dunsztoljuk őket. Innentől már csak arra várnak, hogy a kedvenc sütinkön vagy fánkunkon, netán palacsintánkon végezzék.
- Elkészítési idő: 3-4 óra
- Hűtési idő: 3 óra
Ha tetszett a sütőben sült fahéjas szilvalekvár receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!