Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 db bőrös csirkemell
Hozzávaló kipipálva
1 db csirkealsócomb
Hozzávaló kipipálva
1 db csirkefelsőcomb
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A szószhoz és a marinádhoz

Hozzávaló kipipálva
15 - 20 db mandarin
Hozzávaló kipipálva
25 ml szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
25 ml juharszirup
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
friss rozmaring
Hozzávaló kipipálva
friss kakukkfű

A hagymapüréhez

Hozzávaló kipipálva
50 ml olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
2 fej édes hagyma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ág friss kakukkfű

A karamellizált bébirépához

Hozzávaló kipipálva
2 ek vaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
300 g bébirépa
Hozzávaló kipipálva
1 db narancs
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom
Hozzávaló kipipálva
50 g barna cukor
Hozzávaló kipipálva
só, színes bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 ek vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mandarinos csirke bébirépával és hagymapürével

Az ünnepi étkezéseitek egyik izgalmas fogását mutatjuk be nektek: mandarinnal ízesített csirke, édes bébirépa és lágy hagymapüré a részei ennek a fogásnak.
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 db bőrös csirkemell
Hozzávaló kipipálva
1 db csirkealsócomb
Hozzávaló kipipálva
1 db csirkefelsőcomb
Hozzávaló kipipálva
só, bors

A szószhoz és a marinádhoz

Hozzávaló kipipálva
15 - 20 db mandarin
Hozzávaló kipipálva
25 ml szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
25 ml juharszirup
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
friss rozmaring
Hozzávaló kipipálva
friss kakukkfű

A hagymapüréhez

Hozzávaló kipipálva
50 ml olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
2 fej édes hagyma
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 - 2 db babérlevél
Hozzávaló kipipálva
2 - 3 ág friss kakukkfű

A karamellizált bébirépához

Hozzávaló kipipálva
2 ek vaj
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
300 g bébirépa
Hozzávaló kipipálva
1 db narancs
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom
Hozzávaló kipipálva
50 g barna cukor
Hozzávaló kipipálva
só, színes bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek méz
Hozzávaló kipipálva
1 ek vaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mandarinos szószhoz a mandarinokat meghámozzuk, leturmixoljuk, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a szójaszószt és a juharszirupot, belenyomjuk a fokhagymát, és beleaprítjuk a zöldfűszereket. Ebbe fog belekerülni az előkészített csirke.

A sózott, borsozott, hústűvel megszurkált csirkerészeket egy visszazárható zacskóba tesszük, ráöntjük a mandarinos lé ⅔-át, majd minimum 1-2 órán át marináljuk benne. A maradék marinádot kicsit beforraljuk, amíg kellemesen sűrű állagot nem kapunk. 

A csirkét tepsibe helyezzük, és 180-190 fokra előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Amikor már majdnem kész, a bőrét lekenjük a maradék mázzal, és azt kicsit rákaramellizáljuk.

Míg sül a csirke, a hagymapüréhez a hagymát felkockázzuk, elkezdjük hőkezelni az olajon, hozzáadjuk a fűszereket, és addig dinszteljük, amíg meg nem puhul és nem kap egy kis színt. Ezután a babérlevelet és a kakukkfüvet kivesszük, majd lepürésítjük a hagymát, és ha szükséges, állítunk az ízeken. 

A répát kevés vaj és olaj keverékén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a narancs és a citrom levét, a barna cukrot, valamint sózzuk, borsozzuk.

Egy tányérba rakunk a répából, mellé tálaljuk a csirkerészeket, végül szedünk a hagymapüréből, és meglocsoljuk egy kevés mandarinos-mézes szósszal.

Mandarinos csirke karamellizált bébirépával és hagymapürével
Mandarinos csirke bébirépával és hagymapürével

Ha tetszett a mandarinos csirke karamellizált bébirépával és hagymapürével receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Még több csirkés recept:

Almacideres csirkeragu ananásszal és rizzsel

Mediterrán ragus csirkemell

Jani-féle fullextrás csirkecsíkok

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?