Hirdetés

Császármorzsa

Hozzávalók

1 - 2
főre
+

A tésztához

3 db tojás
20 g cukor
125 ml tej
90 g liszt
1 csipet só
1 marék mazsola
2 ek vaj

A karamellizáláshoz

2 - 3 ek cukor

A tetejére

baracklekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Császármorzsa

Gyerekkoromban mindig nagyon apró szemű volt a császármorzsa, gyakorlatialg tényleg morzsaszerű. De azért valljuk be, még jobb az eredeti, habosabb, vastagabb, nagyobb falatokra szétszedett császármorzsa, amit bevon egy réteg karamellizált cukor.
Kipróbáltam, jóóó lett!
28
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 2
főre
+

A tésztához

3 db tojás
20 g cukor
125 ml tej
90 g liszt
1 csipet só
1 marék mazsola
2 ek vaj

A karamellizáláshoz

2 - 3 ek cukor

A tetejére

baracklekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral kihabosítjuk. A sárgájához mehet a tej és a liszt, valamint a só. Elkeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjehabot. 

Egy serpenyőben felolvasztunk 2 ek vajat, és beleöntjük a tésztát. 1-2 percig magasabb lángon sütjük, majd ha már alul kezd barnulni, kicsit stabilabb a szerkezete, megszórjuk a mazsolával, és bedobjuk serpenyővel együtt a 180 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Kivesszük a serpenyőt (vigyázva, nehogy megégessük magunkat, bár én speciel mindig rámarkolok a már tűzhelyre visszarakott serpenyőnyélre :D), és visszatesszük a tűzhelyre, közepes láng fölé. 

Megszórjuk a tetejét 2-3 evőkanál cukorral, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk, és megsütjük ezt az oldalát is úgy, hogy közben nagyobb darabokra szaggatjuk a tésztát. Átforgatjuk, hogy minden oldalát érhesse még hő, majd tányérra szedjük, és baracklekvárral, valamint porcukorral tálaljuk.

Ha tetszett a császármorzsa receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások