Hirdetés

Császármorzsa

Hozzávalók

1 - 2
főre
+

A tésztához

3 db tojás
20 g cukor
125 ml tej
90 g liszt
1 csipet só
1 marék mazsola
2 ek vaj

A karamellizáláshoz

2 - 3 ek cukor

A tetejére

baracklekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Császármorzsa

Gyerekkoromban mindig nagyon apró szemű volt a császármorzsa, gyakorlatialg tényleg morzsaszerű. De azért valljuk be, még jobb az eredeti, habosabb, vastagabb, nagyobb falatokra szétszedett császármorzsa, amit bevon egy réteg karamellizált cukor.
Kipróbáltam, jóóó lett!
19
Hirdetés

Hozzávalók

1 - 2
főre
+

A tésztához

3 db tojás
20 g cukor
125 ml tej
90 g liszt
1 csipet só
1 marék mazsola
2 ek vaj

A karamellizáláshoz

2 - 3 ek cukor

A tetejére

baracklekvár
porcukor
Bevásárlólistához adom

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig a cukorral kihabosítjuk. A sárgájához mehet a tej és a liszt, valamint a só. Elkeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjehabot. 

Egy serpenyőben felolvasztunk 2 ek vajat, és beleöntjük a tésztát. 1-2 percig magasabb lángon sütjük, majd ha már alul kezd barnulni, kicsit stabilabb a szerkezete, megszórjuk a mazsolával, és bedobjuk serpenyővel együtt a 180 fokra előmelegített sütőbe 8-10 percre. Kivesszük a serpenyőt (vigyázva, nehogy megégessük magunkat, bár én speciel mindig rámarkolok a már tűzhelyre visszarakott serpenyőnyélre :D), és visszatesszük a tűzhelyre, közepes láng fölé. 

Megszórjuk a tetejét 2-3 evőkanál cukorral, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk, és megsütjük ezt az oldalát is úgy, hogy közben nagyobb darabokra szaggatjuk a tésztát. Átforgatjuk, hogy minden oldalát érhesse még hő, majd tányérra szedjük, és baracklekvárral, valamint porcukorral tálaljuk.

Ha tetszett a császármorzsa receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások