Hirdetés

Paradicsomos tepsis nudli

Hozzávalók

4 - 5
főre
+

A nudlihoz

400 g főtt burgonya
300 g liszt
2 db tojás
só, bors

A paradicsomszószhoz

1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
200 ml fehérbor
600 ml passata
só, bors

A tetejére

200 g trappista
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Paradicsomos tepsis nudli

Ha szeretitek a tésztát és valami egyszerű ízbombára vágytok, ez a brutálisan tocsogós, nyúlós sajtos, tepsis nudli kiváló választás. Reméljük, a nudlik istenének is bejön.
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 5
főre
+

A nudlihoz

400 g főtt burgonya
300 g liszt
2 db tojás
só, bors

A paradicsomszószhoz

1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
200 ml fehérbor
600 ml passata
só, bors

A tetejére

200 g trappista
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


A paradicsomszószhoz a finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd ráöntjük a bort, és a negyedére forraljuk. Ezután jöhet rá a passata, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percig lassú tűzön rotyogtatjuk.

A nudlihoz a főtt, kihűlt burgonyát lereszeljük, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd a rudacskákat sodrunk belőle, és sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Amint feljöttek a víz tetejére, leszűrjük. Összekeverjük a paradicsomszósszal, egy tepsibe tesszük, és megszórjuk a reszelt trappistával. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Ha tetszett a paradicsomos tepsis nudlit receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások