Hozzávalók
A nudlihoz
- 400 g főtt burgonya
- 300 g liszt
- 2 db tojás
- só, bors
A paradicsomszószhoz
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 200 ml fehérbor
- 600 ml passata
- só, bors
A tetejére
- 200 g trappista
Hozzávalók
A nudlihoz
- 400 g főtt burgonya
- 300 g liszt
- 2 db tojás
- só, bors
A paradicsomszószhoz
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 200 ml fehérbor
- 600 ml passata
- só, bors
A tetejére
- 200 g trappista
A paradicsomszószhoz a finomra aprított hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk az olívaolajon, majd ráöntjük a bort, és a negyedére forraljuk. Ezután jöhet rá a passata, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és 5-10 percig lassú tűzön rotyogtatjuk.
A nudlihoz a főtt, kihűlt burgonyát lereszeljük, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval, majd a rudacskákat sodrunk belőle, és sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Amint feljöttek a víz tetejére, leszűrjük. Összekeverjük a paradicsomszósszal, egy tepsibe tesszük, és megszórjuk a reszelt trappistával. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Ha tetszett a paradicsomos tepsis nudlit receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!