Hirdetés
Bespájzolva

Pásztornokedli

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
300 - 350 g krumpli
40 g zsírszalonna
150 g kolbász
1 fej hagyma (nagyobb)
só, bors
2 ek sűrített paradicsom
200 ml víz
2 tk pirospaprika

A nokedlihez

200 g liszt
2 db tojás
200 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Pásztornokedli

A pásztortarhonyát senkinek nem kell bemutatni, ahogyan a nokedlit sem. Így, hogy hétvégente mindannyian bezárkózva üldögélünk, az agyunk elég pihent állapotba került, valószínűleg így született meg a pásztornokedli gondolata. Ne féljetek kipróbálni, nagyon jó lesz!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 3
főre
+
300 - 350 g krumpli
40 g zsírszalonna
150 g kolbász
1 fej hagyma (nagyobb)
só, bors
2 ek sűrített paradicsom
200 ml víz
2 tk pirospaprika

A nokedlihez

200 g liszt
2 db tojás
200 ml víz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A krumplit közepes kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

A nokedli hozzávalóit nagyjából összekeverjük, nem kell, hogy csomómentes legyen! Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és ha megfőtt, leszűrjük. 

A raguhoz az apróra vágott szalonnát félig zsírjára sütjük, ekkor jöhet rá a felkockázott kolbász, majd ha már a kolbász is elkezdte kiengedni a zsírját, mehet rá a felaprított hagyma. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ha lepirult, felöntjük a vízzel. Ha kicsit besűrűsödött, rárakjuk a paprikát, elkeverjük, és mehet bele a krumpli, majd a nokedli. Alaposan összeforgatjuk, és kész.

Ha tetszett a pásztornokedli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások