Hozzávalók
A palacsintához
- 220 g liszt
- 160 ml tej
- 200 ml szénsavas víz
- 3 db tojás
- 3 ek olaj
- 1 mk szárított kakukkfű
- 1 mk szárított rozmaring
- 1 mk szárított bazsalikom
- só, bors
- 100 g reszelt sajt
A töltelékhez
- 200 g reszelt sajt
- 10 szelet sonka
A hollandi mártáshoz
- 100 g vaj
- 4 db tojássárgája
- só, bors
- szerecsendió
- pár csepp citromlé
Sonkás-sajtos palacsinta hollandi mártással
Hozzávalók
A palacsintához
- 220 g liszt
- 160 ml tej
- 200 ml szénsavas víz
- 3 db tojás
- 3 ek olaj
- 1 mk szárított kakukkfű
- 1 mk szárított rozmaring
- 1 mk szárított bazsalikom
- só, bors
- 100 g reszelt sajt
A töltelékhez
- 200 g reszelt sajt
- 10 szelet sonka
A hollandi mártáshoz
- 100 g vaj
- 4 db tojássárgája
- só, bors
- szerecsendió
- pár csepp citromlé
A palacsintához a sajt kivételével minden hozzávalót csomómentesre keverünk, majd jöhet bele a reszelt sajt is, és kisütjük a palacsintákat (picivel vastagabbakat, mint a megszokott, édes verzió). Még melegen ráreszeljük a sajtot, és mindegyikre rakunk 1-1 szelet sonkát, majd feltekerjük őket.
A hollandi mártáshoz megolvasztjuk a vajat, és félrerakjuk. A tojássárgájákat egy tálban elkezdjük kikeverni, majd vízgőz fölé rakjuk, és folyamatos habosítás közben hőkezeljük, amíg habosabb, krémesebb állagú lesz. Ekkor fokozatosan belecsorgatjuk az olvasztott vajat is, miközben tovább keverjük a sárgájákat. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével, átkeverjük, hogy szép, selymes állagú legyen, és a palacsintákkal együtt tálaljuk.
Ha tetszett a sonkás-sajtos palacsinta hollandi mártással receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!